Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/10/2016
Arhiva Zile si Nopti

Pasărea Rock. LEGENDA. Un album care sună

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Pasărea Rock. LEGENDA. Un album care sună Share Pasărea Rock. LEGENDA. Un album care sună


Pasărea Rock, un proiect pornit în 2014 de către Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică, avea să-și dorescă  să continue ceea ce au început împreună cu formația care i-a consacrat, Phoenix. Iată că numai după doi ani și jumătate de la înființare, Pasărea Rock este într-o formă de zile mari, asta și datorită artiștilor extraordinari care întregesc formula, Sorin Voinea și Nicu Patoi.

De-a lungul acestei perioade, artiștii au muncit, au compus, au reochestrat, și iată că a apărut primul album intitulat LEGENDA, care “sună extraordinar”, după cum spun însuși artiștii. Albumul LEGENDA a fost lansat într-un cadru de poveste, într-o arenă exterioară creată  pentru spectacole de cascadorii, unde evenimentul s-a încadrat perfect. 

Spectacolul, în format Unic în Europa, a adus în fața publicului, pe lângă prestația live de excepție a formației Pasărea Rock, numere de dans realizate de profesioniști, spectacole de dresură cu cai premiați internațional, cascadorii cu cai și cu foc, realizate de unii dintre cei mai buni cascadori români, proiecții și maping în toată arena. Nici elementele surpriză realizate de artiștii vinovați de acest eveniment nu au lipsit! Ei și-au făcut apariția în fața publicului într-o caleașcă de pe vremea haiducilor, îmbrăcați în mantii care aduc aminte de vremuri de Legenda. Incursiunea prin arenă a lui Ovidiu Lipan Țăndărică cu toaca, urcată pe un car tras de boi, apropierea de public a lui Mircea Baniciu și interacțiunea cu calul ce plimba eșarfa roșie mult cântată, au stârnit emoțiile publicului.

Intenționăm ca acest eveniment să nu rămână unic, ci să-l putem oferi publicului din toată țara prin organizarea spectacolelor împreună cu autoritățile locale. Playlist-ul evenimentului a alternat melodii vechi (Cocoșii negri, Vasiliscul și Aspida, Sirena, Dansul codrilor, Filip și cerbul, Pasărea Rock, Muzică și muzichie, Andrii Popa de pe abumele Phoenix, “Mugur de fluier” și “Cantafabule”), cu meldoii noi de pe albumul LEGENDA, dar și melodii îndrăgite de public din repertoriul Mircea Baniciu (Eșarfă în dar, Hanul ulciorului nesecat, Întoarcerea la Orient). Melodiile au fost alese astfel încât pe fiecare dintre ele să se poată crea momente speciale. 

Mircea Baniciu: “ Este cel mai bun album la care eu personal am participat.”

Ovidiu Lipan Țăndărică: “Acesta este un album de esență tare!”

Josef Kappl: “Acest album te atrage într-o lume aparte din care nu poți evada decât după ascultarea lui.” Muzica pe care o veți asculta odată cu albumul LEGENDA continuă ceea ce s-a pornit acum mulți ani cu Phoenix, dar la un nivel muzical superior. Albumul conține 12 piese care sunt fie piese în primă audiție (Răpirea miresei, Fresca pitorească), piese noi, compuse special pentru Pasărea Rock ( Legenda, Praznic năprasnic, Zoreaua, Fagul și Iedera, Epitaf, Hora fara de hotar, Calusandra), piese reorchestrate din repertoriul operei rock-simfonice Meșterul Manole și  Mircea Baniciu (Pe Argeș în jos, Hanul ulciorului nesecat, Origine).

Pasărea Rock se pregătește acum pentru turneul național. Orașele pe care le vom vizita în această toamnă sunt:

7 octombrie, Bacău, Piața Centrală;

8 octombrie,  Vaslui, Hanul Ancuței – concert rock;

11 octombrie Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenților – spectacol rock – simfonic;

12 octombrie, Timișoara, Filarmonica Banatul – spectacol rock – simfonic;

13 octombrie, Oradea – concert rock, Queens Pub;

14 octombrie Târgu Mureș, Palatul Culturii – spectacol rock-simfonic;

15 octombrie Brașov, Centrul Cultural Reduta – concert rock;

16 octombrie, Râmnicu Vâlcea, Casa de Cultură a Sindicatelor –  spectacol rock-simfonic;

17 octombrie, Craiova, Teatrul Național Marin Sorescu – spectacol rock –simfonic;

25 octombrie București, Berăria H – concert rock;

27 octombrie Buzău, Sala Sporturilor – spectacol rock-simfonic;

28 octombrie Pitești, Club Hush – concert rock;

30 octombrie Suceava, Casa de Cultură a Sindicatelor – concert rock;

31 octombrie Iași, Casa Studenților – concert rock;

De la înființare, Pasărea Rock a lansat un album LEGENDA., două EP-uri (Legenda, Calusandra) și un videoclip (Praznic năprasnic), iar turneele susținute de Pasărea Rock au confirmat, la nivel național, succesul proiectului.  Albumul LEGENDA.  este esența existenței unei trupe prezentă pe piața muzicii românești de doi ani și jumătate, fiind rodul muncii consecvente și reprezentând renașterea genului muzical, cu influențe din folclorul românesc și cel balcanic. 

Biletele se pot achiziționa de pe site-ul iabilet.ro, blt.ro, din magazinele fizice anunțate de partenerii noștri și la casele de bilete ale fiecărui loc pentru concerte.  Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina de Facebook Pasărea Rock. 

Mulțumim lui Florin Dumitrescu pentru texte, Flaviu Crișan pentru voci, și tuturor prietenilor care ne-au fost aproape! 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.