Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/10/2016
Arhiva Zile si Nopti

5 motive să vizitezi expoziția „Comorile Peleșului”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 5 motive să vizitezi expoziția „Comorile Peleșului” Share 5 motive să vizitezi expoziția „Comorile Peleșului”


1. Expoziția cuprinde 123 de piese din colecțiile de ceramică și orfevrărie ale Castelului Peleș, reședința de vară a primului Rege al României, Carol I. Colecția a fost constituită treptat de-a lungul unei jumătăți de veac de domnie.

2. Vei descoperi istoria artei decorative europene a ultimelor trei secole. Colecția de ceramică provine fie de la expozițiile universale de la Paris, Londra sau Viena, fie de la furnizorii Casei Regale a României. 

3. Ceramica regală din Castelul Peleș se înscrie în patrimoniul național ca una dintre cele mai importante și mai coerente colecții de artă decorativă din România, fără precedent în istoria noastră culturală.

4. Colecția de orfevrărie, compusă din aproximativ 5500 de piese, a aparținut regilor și reginelor României, altor membri ai Casei Regale, dar și unor personalități contemporane lor. Ea este unul din martorii tăcuți ai trecutului nostru.

5. Vei admira piese decorative, ornate cu motive germane, englezești, franțuzești, turcești, chinezești sau indiene. Expoziția de orfevrărie cuprinde: platouri, tabachere, vase decorative, servicii de ceai, servicii de cafea, diplome, casete, cutii pentru scrisori și altele.

Expoziţia este deschisă la Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, Piața Sfatului nr. 25, în perioada 23 iunie-23 noiembrie 2016, de luni până sâmbătă, între orele 9:00 -17:00. 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.