Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/09/2016
Arhiva Zile si Nopti

Coregraful Cosmin Manolescu vine la #neoteric

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Coregraful Cosmin Manolescu vine la #neoteric Share Coregraful Cosmin Manolescu vine la #neoteric


Coregraful Cosmin Manolescu va fi prezent la neoteric # zilele dansului contemporan la Brașov cu două spectacole și un atelier de dans destinat amatorilor.

Festivalul debutează sâmbătă, 1 octombrie, cu Zona D – Atelier de explorare urbană. La acesta vor participa 8 amatori de dans contemporan, posibil aflați la primele experiențe în acest domeniu. Programul zilnic al atelierului include un traseu de 2 ore de dans prin oraș și se încheie cu discuții de evaluare între coregraf și participanți. Locurile la atelier s-au ocupat în totalitate.

Cosmin Manolescu vine la Brașov cu [Fragil], un joc performativ inspirat din viețile noastre, din Tihno Segal, Christian Boltanski, Lewis Carroll și mulți alții.[1] [2] [3]  Fanii lui „Alice în țara minunilor” se vor îndrăgosti de această piesă. Printr-o incursiune experiențială care alternează diverse planuri și distanțe între artiști și spectatori, piesa [Fragil] invită publicul să pătrundă într-un univers care dezvăluie fragilitatea și vulnerabilitatea vieții noastre cotidiene.

Spectacolul este realizat de Cosmin Manolescu și este creat în colaborare cu și interpretat de Giselda Ranieri, Tanja Andreeva, Cosmin Manolescu.

Sâmbătă, 8 octombrie de la orele 21.00, coregraful va susține spectacolul [Fragil] într-o loc neconvențional, secret, care va fi anunțat participanților pe e-mail. La spectacol pot participa maxim 20 de persoane, care se pot înscrie la adresa de e-mail fragile@e-motional.eu. Performance-ul se va relua și duminică, 9 octombrie la Centrul Cultural Reduta. Biletele se pot achiziționa și de la Centrul Cultural Reduta. Spectacolul nu este recomandat minorilor.

Prezența lui Cosmin Manolescu are loc în cadrul unui turneu Paradis Serial 2016 co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

„Revin cu drag la Brasov, orașul unde m-am născut și am descoperit dansul, pentru a deschide prima ediție a festivalului neoteric # zilele dansului contemporan la Brașov cu un atelier de explorare urbană. Îmi va face plăcere să (re)descopăr orașul și oamenii săi și să ne bucurăm de aceasta toamnă frumoasă. Urez viață lungă neotericului și felicitări oamenilor și partenerilor care au pus umărul la acest eveniment. Sper ca festivalul să reziste, iar peste 10 ani să putem vorbi de o mișcare puternică de dans contemporan la Brașov!”, spune Cosmin Manolescu.

Foto: Fragil, credit Daniela Palimariu

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.