Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/09/2016
Arhiva Zile si Nopti

„Lucia di Lammermoor” de G.Donizetti la Opera Brașov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „Lucia di Lammermoor” de G.Donizetti la Opera Brașov Share „Lucia di Lammermoor” de G.Donizetti la Opera Brașov


Miercuri, 21 septembrie 2016, de la ora 17.00, Opera Braşov şi Muzeul „Casa Mureşenilor” vă invită la Recitalul de la ora 5, intitulat „Din dragoste pentru muzică”. 

Programul recitalului cuprinde arii şi duete din opere importante ale repertoriului universal: „Boema” şi „Turandot” de G. Puccini, „Don Carlos” şi „Rigoletto” de G. Verdi, „Flautul fermecat” de W.A. Mozart sau „Adriana Lecouvreur” de F. Cilea.

Sâmbătă, 24 septembrie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, Opera Braşov programează spectacolul cu opera „Lucia di Lammermoor” de G.Donizetti.

Melodrama lirică „Lucia di Lammermoor” a fost compusă de Gaetano Donizetti, după un libret de Salvatore Cammarano, bazat pe romanul lui Walter Scott „The Bride of Lammermoor” (Mireasa din Lammermoor), fiind considerată de la primele reprezentaţii o capodoperă a romantismului Italian. Premiera operei a avut loc la 26 septembrie 1835 la Napoli, în Teatrul San Carlo. 

Îşi dau concursul Corul şi Orchestra Operei Braşov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. 

Duminică, 25 septembrie 2016, de la ora 17.00, în Sala Operei, vă invităm, cu mic, cu mare, la spectacolul de balet „Degeţica”, pe muzică de W.A. Mozart, după binecunoscuta povestire a lui H.Ch. Andersen. Evenimentul este unul caritabil, oferit de Opera Braşov în beneficiul Asociaţiilor Theoemydor şi Rază de Speranţă, două organizaţii din Braşov care îşi desfăşoară activitatea în domeniul promovării şi apărării drepturilor şi intereselor persoanelor cu autism şi a familiilor lor.

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.