Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/09/2016
Arhiva Zile si Nopti

„Câini”, o combinație de thriller, film noir și western modern

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „Câini”, o combinație de thriller, film noir și western modern Share „Câini”, o combinație de thriller, film noir și western modern


Comparat cu filmele fraților Joel și Ethan Coen, „Câini”, noua producție a lui Bogdan Mirică vă va ține în suspans din 23 septembrie în cinematografe!

Roman (Dragoș Bucur), un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, în apropierea graniței cu Ucraina, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

Comparat cu filmele fraților Joel și Ethan Coen, „Câini” a fost descris drept „western dobrogean”, „anti-western balcanic”, thriller cu elemente noir.

La TIFF 2016, filmul de debut al lui Bogdan Mirică a fost și un succes de public: toate proiecțiile au fost sold out, inclusiv cele suplimentare programate datorită cererii mari de bilete.

Film premiat

Câini va intra pe ecrane însoțit de cronicile laudative din presa locală și cea internațională, dar și de două trofee importante: Premiul criticii – FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard, la Festivalul de la Cannes, și Trofeul Transilvania la Festivalul Internațional de Film Transilvania. 

Detalii Film

Scenariul și regia: Bogdan Mirică

Cu:  Dragoș Bucur, Gheorghe Visu, Vlad Ivanov, Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval, Constantin Cojocaru

Gen: thriller, dramă

Durata: 104 minute

Premiera: 23 septembrie 2016

Distribuit de Transilvania Film

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.