V-ați întrebat de ce prezența unei plante într-o încăpere parcă vă încarcă bateriile? Ei bine, psihologii spun că de multe ori natura are efect terapeutic și nu doar fizic, ci și psihic.
Astfel, o plimbare în natură nu doar că ne aduce o stre de bine, ci ne face și mai creativi și ne dezvoltă intuiția.
„O foarte mare perioadă din timpul zilei o petrecem în interior, în clădirea unde avem serviciul, în spații închise. Oxigenarea este deficitară, respirația este incompletă.
Apar stările de disconfort, durerile de cap, starea de moleșeală, de oboseală. Primul gest pe care-l facem atunci când ieșim dintr-un spațiu închis este să ne umplem plămânii cu aer proaspăt. Știm că într-un secol al vitezei și a goanei după banii necesari supraviețuirii, neglijăm evadările în natură, nu avem timp să fim atenți la culorile plantelor, ne-am dezobișnuit să ne folosim cele 5 simțuri pentru a ne conecta, din nou, cu darurile pământului.
Neglijăm faptul că timpul petrecut în natură își manifestă efectele pozitive prin dezvoltarea intuiției, creativității, bunei dispoziții”, explică psihologul Daniela Dragne-Macarie.
Ce ne facem atunci când vremea nu ține cu noi și nu ne permite o plimbare printre copații din parcul municipal?
Sfatul psihologilor este să aduce natura în încăperile în care ne petrecem timpul, pentru a putea astfel să ne bucurăm de efectele sale benefice și în interior.