Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/02/2016
Arhiva Zile si Nopti

Pasiunile copiilor din Bistrița, între modă, costuri și beneficii

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Pasiunile copiilor din Bistrița, între modă, costuri și beneficii Share Pasiunile copiilor din Bistrița, între modă, costuri și beneficii


Pictură, dans, gimnastică, înot sau karate sunt preocupări pe care copiii încep să le aibă de la vârste de 3-4 ani.

A devenit o modă ca părinţii să-şi trimită copiii mici la o astfel de activitate, pentru a dobândi anumite abilităţi, de la creativitate până la dezvoltare corporală şi socializare.

Pe lângă beneficii, urmarea diverselor cursuri de către cei mici a devenit un motiv de mândrie şi un reper al competiţiei între părinţi. Activităţile sportive care se pot practica încă de la 3 ani, în Bistrița, sunt înotul, karatele sau gimnastica.

Înotul este unul dintre sporturile favorite, dar la vârste de 3-4 ani, acesta impune o supraveghere atentă a copiilor. „Înotul se poate începe încă de la trei ani.

Este un sport foarte bun pentru sănătate, îmbunătăţeşte activitatea aparatului respirator, dezvoltă coordonarea şi abilităţile de socializare“, explică Florin Moldovan, instructor de înot.

În cazul copiilor, o lecţie de înot costă 22 de lei, iar una privată, 45.  Alternativa abonamentului este preferată de cei mai mulţi: un abonament pentru lecţii în echipă costă 199 lei, în timp ce unul privat costă 430 lei.

Pentru gimnastică, dans sau karate taxele sunt mai accesibile, pornind de la sume care se învârt în jurul valorii de 80 de lei. Anne Marie Antal este antrenor de gimnastică ritmică şi dans, ocupându-se şi de o grupă de copii între 4 şi 7,8 ani.

Începerea cursurilor de gimnastică de vârste fragede este foarte importantă. Un copil care începe de timpuriu aceste cursuri are şanse mai mari de a face performanţă în viitor.

„Fetele vor să fie elegante, să arate frumos şi gimnastica le ajută să îşi dezvolte corpul armonios. Îşi dezvoltă calităţile motrice şi faptul că socializează şi nu stau la calculator este foarte important”, explică Anne Marie.

Poveştile frumoase, baletul, pictura şi preocuparea pentru dezvoltarea personală se împletesc armonios la un club privat din Bistriţa, condus de Dora Baba.

Această poartă a artelor şi inteligenţei emoţionale se deschide pentru cei care plătesc 85 lei/ lună, la cursul de balet sau dans contemporan, şi 100 lei/ pe lună pentru pictură.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută