Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/11/2015
Arhiva Zile si Nopti

Săptămâna aceasta NU RATA filmele de la Cinemateca Patria

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Săptămâna aceasta NU RATA filmele de la Cinemateca Patria Share Săptămâna aceasta NU RATA filmele de la Cinemateca Patria


A început o săptămână specială pentru cinefilii din oraș. Cu toții sunt invitați la Cinemateca Patria să vadă o selecție specială de filme. În această seară, de la ora 20.00, va rula filmul „Un prophète/Profetul” (Franţa, 2009), un film câștigător al Marele Premiu al Juriului la festivalul de la Cannes, nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin și câștigător a 9 premii César! Atenție însă, e interzis minorilor. Lungmetrajul este regizat de Jacques Audiard – un regizor care tratează adesea personaje marginalizate social sau aflate în situaţii excepţionale, care ştiu să îşi descopere veleităţile ascunse revine cu Un prophète, arătând acelaşi interes pentru urmărirea traseului personajelor care se schimbă radical din ceea ce erau la începutul filmului.

Miercuri la seara filmului românesc poți vedea în premieră la Cinematecă „Lumea e a mea/ The World is Mine”, o dramă despre generația 2000. Filmul aduce în prim plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescentă ca oricare alta din Constanța. Larisa vrea multe de la viață: bani, valoare, influență, popularitate și respect. Și acum, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obține.
„Lumea e a mea” este un film colorat și amar, viu și strident, despre revolta inutilă a unei generații pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube și like-uri pe Facebook.
Filmul a avut premiera mondială la TIFF 2015, unde a și câștigat Premiul de debut în Zilele Filmului Românesc. A mai câștigat Mențiunea specială a juriului în competiția East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary și Trofeul Anonimul International Independent Film Festival.

De vineri și până duminică se desfășoară, la Cinemateca Patria, Gala Filmului de Autor. Proiecțiile în premieră încep cu Dheepan, câștigător al Palme d’Or la festivalul de la Cannes 2015. Poți vedea „Oraşul câinilor / White God”, filmul biografic „Amy”, despre cântăreața Amy Winehouse, „Capital uman/Il capitale umano”, propunerea Italiei pentru Oscar și „Familia Bélier / La famille Bélier”.
Vezi AICI mai multe detalii despre filmele din program.
Cinefilii sunt invitați să își rezerve biletele din timp.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută