Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/11/2015
Arhiva Zile si Nopti

Dansând în noapte – De pe marile ecrane, pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Dansând în noapte – De pe marile ecrane, pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu” Share Dansând în noapte – De pe marile ecrane, pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu”


După succesul obţinut pe scena braşoveană cu spectacolul American Buffalo de David Mamet (Premiul pentru cea mai bună regie şi Premiul special al juriului obţinut de actorul Andrei Cătălin pentru rolul „Bob”, ambele la Festivalul de Dramaturgie Contemporană Braşov 2014), regizorul Vlad Massaci se întoarce în oraşul de sub Tâmpa şi pune în scenă un alt text din dramaturgia americană contemporană.

Dansând în noapte nu este, însă, doar titlul piesei scrise de Patrick Ellsworth, ci şi al unuia dintre cele mai marcante şi percutante filme din creaţia regizorului Lars von Trier, film premiat la numeroase festivaluri de gen.

Selma (o emigrantă de orginie cehă) şi mamă celibatară, lucrează într-o uzină din SUA. Pasiunea ei este muzica, cântecele şi dansurile marilor comedii muzicale holywoodiene. 

Selma are însă un secret dramatic: îşi pierde vederea, iar fiul ei, Gene, va cunoaşte aceeaşi soartă dacă ea nu reuşeşte să strângă suficienţi bani pentru a-i plăti o operaţie. Când un vecin o acuză că i-a furat economiile, drama vieţii sale se amplifică, ajungând la un final tragic.

Din distribuţia braşoveană se numără: Mădălina Ciotea, Bianca Zurovski, Marius Cordoş, Maria Gârbovan/Simona Pop, Gabriel Costea, Mirela Borş, Claudiu Mihail, Vlad Pavel, Relu Siriţeanu şi copilul Vlad Ţigănuş. Scenografia este semnată de Andu Dumitrescu, iar coregrafia de Andrea Gavriliu.

Avanpremiera va avea loc vineri, 6 noiembrie, ora 19.00 la Sala Mare a Teatrului „Sică Alexandrescu”.

 

Credit foto Andrei Paul

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută