Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/10/2015
Arhiva Zile si Nopti

200 de exemplare de păsări exotice vor putea fi admirate timp de două zile la Zoo Braşov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 200 de exemplare de păsări exotice vor putea fi admirate timp de două zile la Zoo Braşov Share 200 de exemplare de păsări exotice vor putea fi admirate timp de două zile la Zoo Braşov


Braşovenii vor putea admira vineri şi sâmbătă peste 200 de exemplare de păsări exotice, în cadrul unei expoziţii organizate de către Asociaţia Ornitologică din România la Grădina Zoologică Braşov.

Printre exemplarele care vor putea fi admirate se numără diferite specii de papagali, canari şi peruşi, dar şi alte păsări exotice, indigene sau hibrizi (combinaţie între canar şi o pasă re indigenă).

Expoziţia va fi deschisă în cele două zile în intervalul orar 9.00 – 17.00.

Exemplarele vor fi expuse la etajul corpului în care sunt găzduite reptilele, iar joi va avea loc şi un concurs „de frumuseţe”, urmând să fie premiate cele mai reuşite exemplare. Concursul va fi jurizat de către arbitrii internaţionali veniţi din Italia şi Anglia, notele urmând să fie date pe categorii de păsări, în funcţie de anumite criterii specifice. De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să se întâlnească cu cei mai mari crescători români ai momentului, care vor împărtăşi din experienţa lor celor care sunt pasionaţi de creşterea păsărilor exotice.

Pentru vizitarea expoziţiei nu se percepe taxă însă este necesară achitarea taxei de vizitare a parcului zoologic, care este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei, redus pentru elevi, studenţi sau pensionari.  „Spaţiul pentru derularea expoziţie a fost acordat cu titlu gratuit Asociaţiei Ornitologice din România, fiindcă vrem să încurajăm derularea unor astfel de evenimente la Zoo Braşov”, a precizat Alin Pînzaru, directorul Zoo Braşov.

Se va înlocui gardul

De asemenea, în perioada următoare la Zoo Braşov vor demara o serie de lucrări. Prima dintre acestea vizează construcţia unui nou gard, dar şi amenajarea unei noi căi de acces în zona parcării. „Realizarea unei noi împrejmuiri nu a fost cuprinsă în proiectul de modernizare a parcului zoologic şi este necesară amenajarea unui nou gard, întrucât cel existent este deteriorat pe anumite porţiuni. Totodată, vom crea o a doua poartă de acces, astfel încât să existe un circuit de vizitare, iar intrarea să se facă pe la actuala poartă, iar ieşirea pe la poarta cea nouă”, a explicat directorul Zoo. Odată cu realizarea noii împrejmuiri se va suplimenta şi numărul de camere de supraveghere pe zona perimetrală. Nu în ultimul rând, administratorii Zoo au în plan şi amenajarea unor noii spaţii administrative, respectiv a unei toalete publice, în zona locului de joacă, dar şi a unei magazii de furaje, a unui vestiar pentru muncitori şi a unui atelier de tâmplărie. Zoo Braşov a lansat pe SEAP licitaţia în vederea întocmirii studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru aceste investiţii. Costul estimat pentru întocmirea documentaţiilor este de 158.000 de lei, fără TVA, iar ofertele sunt aşteptate până în data de 5 noiembrie.

Sursa: bizbrasov.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută