Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/09/2015
Arhiva Zile si Nopti

„Drumeţie pentru zâmbetele copiilor” – pe 26 septembrie pe Muntele Tâmpa

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „Drumeţie pentru zâmbetele copiilor” – pe 26 septembrie pe Muntele Tâmpa Share „Drumeţie pentru zâmbetele copiilor” – pe 26 septembrie pe Muntele Tâmpa


Asociaţia pentru Parteneriat Comunitar Braşov le propune braşovenilor, pe 26 septembrie, de Ziua Mondială a Munților Carpați, să facă o „drumeție pentru zâmbetele copiilor”. Aceasta va avea loc pe muntele Tâmpa. „Fiecare braşovean ar trebui să celebreze Ziua Mondială a Munţilor Carpaţi prin mişcare în aer liber pe potecile munţilor care înconjoară oraşul. Asociaţia pentru Parteneriat Comunitar Braşov le propune braşovenilor să facă un pas în plus: să combine o drumeţie frumoasă, cu o expoziţie interesantă şi concursuri de fotografie şi desen”, se aratăî într-un comunicat al asociației.

Evenimentul „Drumeţie pentru zâmbetele copiilor” are ca scop strângerea de fonduri pentru două proiecte dedicate copiilor. „After-school Racoş” are ca scop asigurarea condiţiilor necesare pentru un program de after-school destinat copiilor cu posibilităţi materiale reduse, supuşi unui risc mare de abandon şcolar. Continuarea proiectului „Vorbeşte în gura mare şi zâmbeşte” ce are ca scop controlul stomatologic gratuit a copiilor din mediul rural din judeţul Braşov şi asigurarea tratamentului de urgenţă pentru cazurile cele mai grave.

Braşovenii care doresc să participe la evenimentul „Drumeţie pentru zâmbetele copiilor” vor putea urca pe oricare dintre cele patru trasee cu grade diferite de dificultate – Drumul Serpentinelor, Drumul Cavalerilor, traseul care pleacă din cartierul Răcădău şi Treptele lui Gabony.

Pe parcursul traseului participanţii pot face poze şi scurte filme care să reflecte frumuseţea muntelui Tâmpa. Acestea pot fi înscrise în concursul de fotografie/video dacă vor fi postate pe pagina de Facebook a asociaţiei – https://www.facebook.com/APCBrasov – în timpul desfăşurării evenimentului. Pentru cei care nu dispun de conexiune de date, înscrierea se va face la destinaţie de către un membru al asociaţiei. Cele mai bune fotografii şi filme vor fi premiate cu accesorii pentru drumeţie.

Copiii între 3 şi 15 ani vor putea participa la un concurs de desen. Toate lucrările vor fi postate online pe pagina de Facebook a asociaţiei şi vor putea fi votate timp de o săptămână. Primele 10 vor fi premiate cu câte o carte de poveşti.

La punctul terminus al ascensiunii participanţii vor putea afla mai multe lucruri despre fauna, flora şi istoricul muntelui Tâmpa din expoziţia în aer liber realizată împreună cu Agenţia Metropolitană Braşov.

Înscrierile la eveniment se pot face la punctul de înscriere din Piaţa Sfatului, din punctele de plecare în ascensiune sau online pe pagina http://adoptaunzambet.bccbrasov.ro/Drumetie/index.html.

Participarea la eveniment are o taxa de participare in valoare de 10 lei/participant, bani care reprezintă donație in cadrul campaniei de fundraising în cadrul proiectelor „Vorbește în gura mare şi zâmbește” şi „Racoș – dezvoltare comunitară sustenabilă”.

Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov este o organizație neguvernamentală, nepartizană, care are ca scop încurajarea și sprijinirea inițiativelor menite să asigure dezvoltarea durabilă a comunității, cu respectul datorat individului, demnității sale și realizarea coeziunii sociale la nivelul comunității. APC Brașov a fost fondată cu sprijinul Asociației Pro Democratia Club Brașov împreună cu un grup de inițiativă preluând activitatea Biroului de Consiliere pentru Cetățeni Brașov și Programului DIALOG.

Credit foto bizbrasov.ro

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.