Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/08/2015
Arhiva Zile si Nopti

Parcurile de distracție pe care trebuie să le vizitezi vara aceasta

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Parcurile de distracție pe care trebuie să le vizitezi vara aceasta Share Parcurile de distracție pe care trebuie să le vizitezi vara aceasta


În țară sunt peste 25 de parcuri de distracție, majoritatea în zona capitalei. Dar pentru a avea parte de trasee provocatoare, facilități pentru copii, scenarii complexe pentru echipe care vor să se distreze o zi întreagă, există posibilități și în jurul Sibiului.

Parcul de aventură Arka Park se află în inima naturii, la doar 24 de km de Sibiu, în superbă zona a Păltinişului şi îşi propune să maximizeze potenţialul de emoţie într-un cadru natural. Staţiunea montană Păltiniş, situată pe coasta de nord-est a munţilor Cindrel (Carpaţii Meridionali), a fost inaugurată în anul 1894, fiind staţiunea montană situată la cea mai mare altitudine (1442m) din ţară.

Arka Park Păltiniş îţi oferă o combinaţie unică de activităţi pentru toate vârstele, reprezentând un mod încântător de a-ţi petrece timpul liber. Aici poţi experimenta aventuri de neuitat alături de întreagă familie, de prieteni sau colegi. Parcul de aventură Arka Park este locul ideal pentru a petrece o zi în aer liber, practicând activităţi sportive, bucurându-te de aer curat şi de o privelişte minunată.

Traseele sunt realizate pe grade diferite de dificultate, au în componență 55 de elemente de joc și sunt accesibile tuturor indiferent de nivelul lor de agilitate sau experiență. Toți aventurierii de la Arka Park vor avea căşti de protecție, vor fi echipati în hamuri și vor fi asiguraţi cu două carabine cu sistem de siguranță, ceea ce face imposibilă deconectarea completă de la cablul de siguranță.

Panoul de cățărat are o suprafață de 130 mp, o înălțime de 9 metri, iar suprafețele de ascensiune sunt deosebit de variate ca înclinație cu pereți verticali și surplombanți.

Cu o suprafață de 24 mp, panoul pentru bouldering are o multitudine de unghiuri și forme. Imaginația fiecărui practicant este folosită din plin la panoul de cățărat și de bouldering, acestea fiind destinate atât începătorilor, cât și cățăratorilor de nivel mediu și avansați , iar la bază sunt prevăzute cu saltele pentru aterizare.

Parc Aventura Brașov este considerat cel mai mare de acest gen din Europa de Est. Cuprinde 14 trasee (186 de jocuri în total). Pe lângă acestea, mai este disponibilă o tiroliană peste lac și un mini-bungee jumping.

Tarifele de intrare (3 ore) variază între 30 lei (copii 4-11 ani), 35 lei (elevi, studenti, grupuri, deținători diverse carduri) și 40 lei (adulți). Există și abonamente, cu preturi cuprinse intre 500 si 800 lei.

Program Parc Aventura Brasov: în perioada caldă, parcul este deschis zilnic, de la ora 10:00 la ora 20:00.

Cheile Grădiștei Park Fundata din județul Brașov este deschis din 2012 și este un parc de aventură de dimensiuni mici, deschis în special pentru turiștii cazați în cadrul complexului Cheile Grădiștei Fundata.

Trasee Cheile Gradistei Park: 1 traseu pentru copii, 3 trasee pentru adolescenți și adulți (dificultate medie și medie spre dificilă), tiroliană pe o distanță de 100 metri.

Fosta bază secretă și fabrică de muniție din Orăștie a devenit în anul 2009 o fabrică de adrenalină: ARSENAL PARK – complex turistic cu 3 stele pe epoleți, singurul cu tematică militară din Europa.

Unul dintre cele mai mari parcuri de aventură din România a fost inaugurat la Orăștie. Aventura Park Arsenal din Orăştie dispune de 6 trasee de cățărat de dificultate progresivă, accesibile pentru diverse categorii de vârstă şi cu diverse abilităţi sportive, 77 de platforme şi elemente de căţărare dispuse la înălţimi maxime ce ating de la 3 până la 30 de metri.

Serviciile Arsenal Park includ: 200 de locuri de cazare, restaurant de 100 de locuri, trei sali de conferință (sală de conferință de 150 de locuri, sala de conferință de 50 de locuri, sala de conferință de 30 de locuri).Tariful de acces in Parcul Arsenal pentru vizitatori este de 10 lei. Pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani, nu se percepe taxă de intrare.

Sibienii pe care nu-i deranjează să parcurgă câțiva kilometri pentru a ajunge la un parc de distracții, pot alege parcul de aventuri Escalada, din Gură Humorului.

O vacanţă la Gură Humorului trebuie să includă şi parcul de aventuri Escalada, care se află la 15 minute de mers pe jos, din centrul staţiunii. Parcul dispune de şase trasee, disponibile pentru copii cu vârste peste patru ani. Parcul oferă distracţie şi emoţii la înălţime, în aer liber. Abilitatea corporală, concentrarea şi autodepăşirea sunt cerute şi dezvoltate în trasee precum: Pin Tonic, traseul cel mai uşor (galben), Green up (verde) permite căţărări, Faunatool (tot verde) este un traseu mai dificil, Arbologic (albastru) este calea cea mai lungă a parcului şi are 16 obstacole, Herculis (roşu) este ruta cea mai scurtă dar cea mai grea, cu o tiroliana de 53 m. Copiii care nu au împlinit 8 ani dar au mai mult de 4 ani se vor putea aventura pe traseul (mov) Spiderman. Noul complex de minigolf cu 18 piste oferă posibilitatea de relaxare, cu picioarele pe pământ.

Declarații:

”Am fost în Arka Park și rămâne una dintre cele mai frumoase destinații de petrecere a timpului liber de un an de zile. Mergem des cu copiii acolo și ne întoarcem de fiecare dată mulțumiți, atât cei mici, cât și noi că am avut ocazia să le oferim o variantă diferită de distracție”, Andrei, 33 ani

”În parcurile de distracție ajung când se organizează teambuilding-uri la firmă, în rest nu am mers. Dar așa în echipă, cu jocuri de strategie, după ședințe lungi și obositoare, este o variantă bună de relaxare”, Mihai, 38 ani

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută