Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/08/2015
Arhiva Zile si Nopti

Ansamblul Folcloric ,,MUGURELUL”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ansamblul Folcloric ,,MUGURELUL” Share Ansamblul Folcloric ,,MUGURELUL”


Înfiinţat în anul 1999, în subordinea Casei de Cultură „I. D. Chirescu” din Cernavodă, Ansamblul folcloric „Mugurelul” are în componenţă dansatori copii şi tineri. Din 2006, instructorul ansamblului este Mariana Mazilu, fostă componentă a corpului de dansatori. 

Ansamblul folcloric „Mugurelul” s-a bucurat de-a lungul timpului nu numai de aprecierea publicului, ci şi de cea a specialiştilor. Dovadă sunt diplomele şi trofeele obţinute în urma participărilor la evenimente naţionale de prestigiu: Festivalul Naţional de Folclor „Dobroge, mândră grădină!”, Festivalul „Callatis” de la Mangalia, Festivalul Folcloric „Szejke” (Odorheiu Secuiesc), Festivalul „Rădăcini comune” (Negru Vodă), festivalurile „După datina străbună” şi „Rodul pământului” de la Cumpăna (Constanţa), Festivalul „Dan Moisescu” (Topalu – Constanţa), Festivalul „Lotca de argint” (Ghindăreşti – Constanţa).

Formaţia constănţeană a participat şi la festivaluri în străinătate – Bulgaria, Turcia, Grecia şi Republica Moldova.

Repertoriul artiştilor de la „Mugurelul” din Cernavodă cuprinde suite de dansuri din toate zonele etnofolclorice ale ţării, dar şi dansuri ale etniilor conlocuitoare – dansuri ruseşti sau turceşti.

Ansamblul se bucură de o strânsă colaborare cu îndrăgita interpretă a cântecului dobrogean, Aneta Stan, participând, împreună, la diverse emisiuni folclorice de televiziune şi la spectacolul care a omagiat întreaga carieră a artistei.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută