Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/07/2015
Arhiva Zile si Nopti

Weekend baroc la Musica Barcensis

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Weekend baroc la Musica Barcensis Share Weekend baroc la Musica Barcensis


Ediţia a VI-a a festivalului Musica Barcensis intră în cea de-a doua lună de concerte de muzică sacră în bisericile fortificate din Ţara Bârsei. Prejmer se alătură celorlalte biserici prin găzduirea a cinci concerte, devenind polul muzical al festivalului în luna august. Şi la acest sfârşit de săptămână doritorii au la dispoziţie două concerte la care pot participa alături de familie şi prieteni în Ghimbav şi Prejmer.

Sâmbătă, 1 august, de la ora 18:00, ansamblul cameral Quartetto Brassovia concertează în Biserica Evanghelică fortificată din Ghimbav (Str. Morii 172). Muzicienii braşoveni au pregătit un program cu muzică baroc, iar după concertul din biserică publicul va avea ocazia de a se delecta cu un recital classic-rock oferit de 4Tune Quartet în curtea fortificaţiei.

Duminică, 2 august, de la ora 17:00, Biserica Evanghelică fortificată Prejmer (Str. Mare 2) va găzdui primul concert de la această ediţie. Emin Curtgeafar (oboi), Roxana Curtgeafar (vioară), Alexandra Enache (violoncel) şi Paul Cristian (spinetă), membrii ansamblului Quartetto Brassovia, vor aduce sonorităţile baroc şi publicului de la Prejmer. Vor fi interpretate lucrări de G.Ph.Telemann, H.I.F. von Biber, M. Marais şi J.B. de Boismortier.

Prima jumătate a festivalului Musica Barcensis din acest an s-a bucurat de o prezenţă numeroasă a publicului, concertele din luna iulie aducând în jur de 1500 de persoane dornice de a experimenta patrimoniul din Ţara Bârsei prin intermediul muzicii.

Intrarea la concerte este liberă, participanţii având posibilitatea de a face o donaţie în sprijinul festivalului, la final.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută