Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/07/2015
Arhiva Zile si Nopti

Vânătoare de comori pe muntele Tâmpa

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Vânătoare de comori pe muntele Tâmpa Share Vânătoare de comori pe muntele Tâmpa


Brașovenii dornici de aventură, dar și de a descoperi frumusețea Muntelui Tâmpa sunt invitați vineri, de la ora 16.00, la o vânătoare de comori pe Tâmpa. „Beacon Quest Tâmpa Braşov” este derulat de către Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov și 3S Studio cu ajutorul unei aplicații create de partenerul Agenţiei şi cu ajutorul unor iBeacon. Acestea sunt sisteme de orientare de tip baliză, care folosesc tehnologia redusă de energie (BLE) de tip Bluetooth 4.0 pentru a comunica cu orice dispozitiv inteligent în gama sa pentru a determina locația, fie la interior, fie în exterior. Aceste sisteme pot transmite informații la o distanță de 70 de metri.

„Agenția Metropolitană Brașov dorește să implementeze, în calitate de custode, această tehnologia și în Aria protejată Muntele Tâmpa, cu scopul de a facilita accesul la informații de interes pentru vizitatorii parcului natural, localnici și turiști. În acest sens, pentru a testa tehnologia si a familiariza comunitatea cu astfel de sisteme tehnologice informaționale, AMB și 3S Studio organizează un concurs de descoperire de comori. La evenimentul din  31 iulie se pot înscrie și persoanele dornice de a-şi testa cunoştinţele despre aria protejată, însă numărul participanţilor nu poate depăși 30 de persoane”, a precizat Dragoș David, directorul AMB. Astfel, în competiţie se pot înscrie grupuri/familii de maxim 3 membri sau persoane individual. Cerinţele pentru a participa sunt: concurenţii să deţină un Smartphone Androind 4.3 în sus (unul pe echipa), telefonul să poată suporta tehnologia BLE (Bluetooth Low Energy).

 Cum te poți înscrie

Concurenţii vor urma un itinerariu prestabilit pe o aplicaţie de mobil care va oferi toate indiciile către locaţiile care trebuie atinse. În dreptul fiecărui indiciu, concurenţii vor trebui să treacă de probe care le testează logica şi/sau îndemânarea fizică,  probe afişate tot cu ajutorul telefonului. Concurenţii vor avea posibilitatea să ceară indicii suplimentare în cadrul aplicaţiei, însă acest lucru va aduce o penalizare de cinci minute din timpul total stabilit de echipa pe întregul traseu. Cei mai buni trei timpi obţinuţi în cadrul Beacon Quest Tâmpa Braşov vor fi premiaţi. Persoanele care doresc să se înscrie la vânătoarea de comori ce dezvăluie frumuseţiile Muntelui Tâmpa, o pot face prin înscriere la telefon 0268547616 sau pe email: ganea.ramona@metropolabrasov.ro.

Sursa: Ovidiu Vrânceanu, bizbrasov.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută