Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/06/2015
Arhiva Zile si Nopti

Festivalului Internațional de Folclor „GAROFIȚA PIETREI CRAIULUI”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalului Internațional de Folclor „GAROFIȚA PIETREI CRAIULUI” Share Festivalului Internațional de Folclor „GAROFIȚA PIETREI CRAIULUI”


Ediția a IX-a, 3 – 5 iulie 2015

Festivalului Internațional de Folclor „GAROFIȚA PIETREI CRAIULUI” este singurul eveniment din Brașov, care promovează cultura tradițională autohtonă şi străină. Ediția de anul acesta aduce publicului folclor autentic, o paradă impresionantă a costumelor populare românești și internaționale, precum și reprezentații de excepție ale ansamblurilor „Ivo Lola Ribar”-Serbia, „Šamac” -Bosnia și Herțegovina „Kanareyka” – Ucraina, „Leg a láb”– Ungaria, „Kryoneri” -Grecia și „Poienița”– România.

Ca orice eveniment cultural, obiectivul principal al festivalului îl constituie evidenţierea identităţii europene în rândul cetăţenilor României, şi nu în ultimul rând promovarea culturii tradiţionale prin intermediul unor exponenţi atât din ţară cât şi din străinătate.

Fiind un demers iniţiat în scopul dezvoltării activităţilor de comunicare interjudeţene, în deplasare, programul festivalului va cuprinde şi susţinerea unui program artistic de către grupurile folclorice invitate la festival în orașele Făgăraș (3 iulie) și Predeal (4 iulie).

Centrul Cultural ”Reduta”, prin evenimentele pe care le organizează și implicit, prin Festivalul Internațional de Folclor “Garofița Pietrei Craiului”, susține eforturile comunității locale în calificarea pentru BRAȘOV, Capitala Europeană a Culturii 2021!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.