Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/06/2015
Arhiva Zile si Nopti

Amendă de 195 de lei pentru șoferii care staționează pe pistele pentru bicicliști

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Amendă de 195 de lei pentru șoferii care staționează pe pistele pentru bicicliști Share Amendă de 195 de lei pentru șoferii care staționează pe pistele pentru bicicliști


Șoferii care îi „sfidează” în continuare pe bicicliști parcând sau staționând pe benzile speciale destinate circulației cicliștilor au fost luați în vizor în ultimele zile de către echipajele mixte ale Poliției Locale Rutiere și ale Poliției Rutiere Naționale. În total, luna aceasta, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, dintre care 30% au fost avertismente, agenții fiind mai îngăduitori la început, ținând cont că benzile pentru bicicliști sunt relativ o noutate pentru traficul brașovean. Mai bine de 20 de șoferi au primit însă și amenzi, cuantumul sancțiuni aplicate pentru staționarea/oprirea pe astfel de benzi fiind de 2 puncte amendă (195 de lei), dar și 2 puncte de penalizare pentru permisul de șofer.

„Având în vedere că odată cu amenajarea benzilor de biciclete ne confruntăm cu mai multe cazuri de oprire sau staționare pe zonele de circulați destinate bicicliștilor, în încercarea de a-i face pe șoferi să fie mai responsabili, am demarat o campanie de atenționare a acestora. În prima etapă, toți cei care au oprit sau staționat neregulamentar au fost avertizați, după care echipajele Poliției Rutiere Locale împreună cu cele ale Poliției Rutiere Naționale i-au sancționat pe cei care nu respectau semnalizarea rutieră”, a subliniat viceprimarul Brașovului, Ciprian Bucur. Soluţia optimă de amenajare a noilor căi de rulare pentru biciclişti a fost aceea de a se marca pistele cu linii întrerupe, astfel ca pe tronsoanele unde benzile de circulaţie sunt mai înguste, iar strada nu poate fi lărgită, să fie permisă şi circulaţia autovehiculelor pe pistă, dar nu şi staţionarea.

Cele mai multe sancțiuni aplicate pentru blocarea pistelor de biciclete de către autoturisme staționate neregulamentar au fost aplicate pe Iuliu Maniu, pe Alexandru Vlahuță (unde pista de bicicliști este trasată pe trotuar însă din cauza mașinilor parcate neregulamentar nu mai era spațiu suficiente pentru circulația pietonală, respectiv rămăsese liber mai puțin de un metru din trotuar), dar și pe B-dul Griviței, unde benzile au fost trasate recent, după ce s-au finalizat lucrările la carosabil.

Cine confundă stația cu parcarea, primește amendă!

Nu în ultimul rând, agenții de la Rutieră au început de luna aceasta și o campanie de sancționare a șoferilor care staționează în stațiile RAT, ținând cont că într-o serie de stații îmbarcarea și debarcarea călătorilor. Cei care sunt nemulțumiți de cum  parchează unii șoferi, pot sesiza nu doar Poliția Națională Rutieră, ci și Poliția Locală, agenții Serviciului Rutier din cadrul acesteia putând aplica sancțiuni în cazul staționării/opririi autovehiculelor pe trotuar, în cazul în care a rămas mai puțin de un metru liber din trotuar pentru circulația pietonală. De asemenea, agenții de la Locală îi mai pot sancționa și pe șoferii indisciplinați care circulă pe „interzis” sau pe cei care depășesc limita de tonaj admisă pe anumite străzi din municipiu.

Sursa: Ovidiu Vrânceanu, bizbrasov.ro

Credit foto: Braşovul Pedalează

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.