Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/06/2015
Arhiva Zile si Nopti

Lansarea catalogului fondului de veşminte liturgice din patrimoniul Bisericii Negre

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Lansarea catalogului fondului de veşminte liturgice din patrimoniul Bisericii Negre Share Lansarea catalogului fondului de veşminte liturgice din patrimoniul Bisericii Negre


Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Braşov invită publicul larg la prezentarea festivă a catalogului fondului de veşminte a Bisericii Negre, care va avea loc sâmbătă, 6 iunie 2015, începând cu ora 18.00, la Centrul Cultural Reduta.
 
Evenimentul sărbătoreşte încheierea unui proiect de cercetare care a durat cinci ani, realizat de parohie în parteneriat cu una dintre cele mai apreciate instituţii pentru cercetarea şi restaurarea textilelor istorice din lume, fundaţia Abegg din Elveţia. În cadrul lansării desfăşurate la Reduta, cei interesaţi pot asculta prelegerea festivă a renumitului profesor de istoria artei din Budapesta, Ernő Marosi, intitulat Braşov.

Comunitate patrimonială. Cadrul muzical al serii va fi asigurat de ansamblul Quartetto Brassovia. Evenimentul se bucură de sprijinul Ambasadei Elveţiei la Bucureşti şi a Consulatului German din Sibiu.
 
Biserica Neagră din Braşov deţine una dintre cinci cele mai valoroase colecţii de veşminte liturgice de origine medievală din Europa. În cadrul acesteia s-au păstrat obiecte textile valoroase datând din secolele al XIV–XVI-lea, care au fost ulterior reparate, modificate şi adaptate ritului evanghelic, purtând de asemenea amprenta secolelor al XVII–XIX-lea. Nou apărutul volum publică şase studii despre istoria Bisericii Negre şi a colecţiei de veşminte, precum şi un detaliat catalog specializat, care tratează istoria individuală şi încadrarea stilistică a fiecărui obiect în parte, dar conţine şi o descriere tehnică a croiului şi a structurilor textile.
 
Evenimentul se desfăşoară în limba germană, fiind asigurată traducerea simultană în limbile română şi maghiară. Intrarea este liberă.
 
Evelin Wetter: Liturgische Gewänder der Schwarzen Kirche zu Kronstadt in Siebenbürgen, 2 Vol., cca. 480 şi cca. 130 pagini, 331 imagini, ISBN 978-3-905014-63-1, Preţ 450 lei
 
Volumul va putea fi achiziţionat de la casa de bilete a  Bisericii Negre.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.