Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/12/2012
Arhiva Zile si Nopti

Revelion 2013: concerte, petreceri și artificii în tot orașul

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Revelion 2013: concerte, petreceri și artificii în tot orașul Share Revelion 2013: concerte, petreceri și artificii în tot orașul


Sibienii care aleg să rămână în oraș în noaptea de Revelion pot să își înceapă seara cu Concertul de Anul Nou de la sala Thalia, după care se pot bucura de spectacolele din Piața Mare și de focul de artificii care nu va lipsi nici anul acesta. Pentru restul nopții, pot alege o petrecere în club sau la restaurant.

Anul 2012 se apropie de final, iar sibienii și-au făcut planuri mari pentru a sărbători trecerea în noul an 2013. Mai precauți decât în alți ani, sibienii și turiștii care au ales orașul de pe malul Cibinul pentru a sărbători Revelionul, și-au facut rezervări încă din toamnă. Pensiunile din jurul Sibiului sunt aproape pline, în cluburi, hoteluri și restaurante locurile s-au ocupat, iar peste câteva zile în tot orașul va răsuna „La mulți ani 2013!”.

### Artificii în Piața Mare

După cum ne-am obișnuit în ultimii ani, startul la petrecere se va da în Piața Mare, unde trecerea dintre ani va fi marcată de concerte de muzică populară, muzică ușoară și rock.

”Spectacolul de Revelion de anul acesta, din Piaţa Mare, aduce pentru prima dată formaţii de muzică uşoară alături de artişti de muzică populară. La 22:30 începe concertul băieților de la Riff alături de Ricky şi Elvin Dandel. O oră mai târziu, pe scenă vor urca Ovi și Paula Seling, iar programul va fi continuat la 01:30 de un spectacol susţinut de Ansamblul Junii Sibiului, cântăreaţa de muzi că populară Mariana Anghel şi invitaţii săi şi un spectacol folcloric cu obiceiuri specifice perioadei sărbătorilor”, spun organizatorii.

Primarul Klaus Johannis va urca pe scenă la miezul nopţii şi va număra ultimele secunde ale acestui an după care deasupra Sibiului se va profila un superb foc de artificii.

Tinerii au hotărât să petreacă trecerea dintre ani în cluburi, iar managerii spun că aproape toate locurile au fost rezervate. Dacă o mare parte au ales Oldies Pub pentru noaptea de Revelion, alții au optat pentru Union, unde pot petrece până în zori cu muzică, băutură și mâncare din belșug.

”Lumea a început să îşi facă rezervări de acum câteva săptămâni. Revelionul o să înceapă la ora 21:00 şi promitem tuturor distracţie maximă, muzică de cea mai bună calitate şi o atmosferă de sărbătoare”, spune managerul unuia dintre cluburile sibene.

### Revelion în Mărginime

Perioada sărbătorilor este sezonul în care pensiunile și hotelurile sunt ocupate la maxim. În jurul Sibiului au ales să petreacă Revelionul bucureștenii, constănțenii și piteștenii, spun proprietarii pensiunilor. Aceștia și-au făcut rezervări din timp și vin la Sibiel, Rășinari, Orlat și Gura Râului.

”Avem totul programat de Craciun şi de Revelion, noi avem mereu cerere, închiriem casa şi îi lasăm să se distreze. Îşi aduc mâncarea lor, au intimitate, camere curate şi călduroase. Clienţii noştri vin din Bucureşti”, spun Edvin Aris, proprietarul pensiunii Casa din Deal, din Sibiel.

Ofertele pentru Revelion, în Mărginime, pleacă de la 150 euro și pot ajunge și la 230 în funcție de câte nopți aleg clienții să rămână.

”Am avut cerere mare anul acesta, că dacă nu în sezonul acesta atunci când? Vin şi le oferim linişte, dar şi plimbări cu sania cu căluţi cu zurgălăi sau alte tipuri de distracţie, în funcţie de cererea clienţilor”, povestește doamna Ileana Cornea, de la ”Pensiunea de vis” din Răşinari.

Cei care aleg să petreacă trecerea dintre ani la o pensiune pot alege să asculte un concert de anicolinde al localnicilor, să participe la concursuri pe zăpadă, iar în privința meniului, au parte de o mare diversitate.
”Avem tot ocupat de Revelion, iar pentru că atunci clienţii sunt sătui până peste cap de bucate tradiţionale româneşti și vor altceva, noi alegem să mergem pe bucătărie internaţională. Fiecare comandă ce vrea pentru că Revelionul e altceva, nu e ca o şedere normală la pensiune, aşa că încercăm să le oferim acel altceva”, zice și Simona Câmpean, de la Pensiunea Sânziana, Gura Râului.

## Noaptea dintre ani în străinătate

Sibienii care aleg un Revelion departe de casă optează și în această iarnă pentru stațiunile din Austria. Astfel, un sejur de opt zile la sky la Abtenau, în Austria costă 290 euro/persoană, pentru perioda 26 decembrie – 2 ianuarie 2013.

Cei care dispun de un buget mai strâmtorat pot alege să spună ”La mulți ani 2013”, în Bulgaria, la Balchik. Aici cu 120 de euro se pot bucura de un sejur de 3 zile și 3 nopți, la all inclusive. Un Revelionul la Paris, în orașul îndrăgostiților, cu un sejur de șase zile, costă 535 euro/persoană, iar cei care aleg această ofertă se pot bucura de trecerea dintre ani pe malul Senei.
Și pentru sibienii care visează la un Revelion atipic, în țări tropicale se găsesc o mulțime de variante. Astfel, o croazieră de 5 zile în Bahamas, costă doar 289 euro, în timp ce un sejur de 11 zile pe vas, în Caraibe, ajunge la 1.049 dolari.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută