Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/06/2011
Arhiva Zile si Nopti

Javol, platou tyrolez Louisenhof!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Javol, platou tyrolez Louisenhof! Share Javol, platou tyrolez Louisenhof!


Sătulă de sosuri şi mămăligi, am surfat internetul în căutare de ceva astringento-etnic. Şi-am găsit Louisenhof, restaurant nemţesc cu nume romantic în care m-am şi închipuit în fustă alb-roşie dansând printre mese cu o ditamai halba din tablă plină cu bere nefiltrată.

La Louisenhof se mănâncă mult, interesant şi bine. Cică şniţelele ar fi cireaşa lor de pe tort. Am început cu o cremă de brânză (10 lei) pe care-am privit-o cam circumspect în meniu, dar care odată azezată sub nasu-mi, mi-a topit bănuielile şi crutoanele şi-a alunecat în gât pe jos spre marea-mi desfătare. A urmat un platou tyrolez (24 lei) pe care-aş fi avut şanse să-l lichidez total dacă şi numai dacă n-aş fi sorbit întreaga supă şi berea rece dinainte de felul doi. Ciupercă, dovlecel, vânătă, pui şi porc, toate paneuri cumincioare venite în perechi, acompaniate de cartofi prăjiţi şi de sos tartar rece.

Nu ştiu dacă asta mănâncă nemţii în fiecare zi, dar mi-ar plăcea să stau pe la ei prin vizite vreo câteva săptămâni. Ce nu mi-a plăcut e lipsa din meniu a berilor nemţeşti la draft. Erau vreo trei soiuri la sticlă, dar mi s-au părut cam scumpe şi-am preferat o Stela Artois. Dacă şniţelele-s ca paneurile, aplaud bucătăria nemţească!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută