Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Tipare ascunse @ Cetatea Târgu Mureş

Tipare ascunse

Tipare ascunse @ Cetatea Târgu Mureş

GHIDAJE TEMATICE ÎN EXPOZIȚIA BARABÁSILAB: TIPARE ASCUNSE

REZERVĂRI: 0722.527.769 (cu minim 2 zile înainte de vizită)

Ghidajele sunt în limba română sau maghiară.

Muzeul Județean Mureș organizează ghidaje tematice în expoziția temporară BARABÁSILAB: TIPARE ASCUNSE, deschisă în clădirea muzeului din Cetatea Târgu Mureș. Programarea pentru ghidaje este obligatorie şi se face cu cel puţin 2 zile în avans, în limita locurilor disponibile, telefonic la numărul 0722.527.769. Ghid: Kisanna Barabás.

bar1

Accesul se face în baza biletului de vizitare a expoziție: 15 lei standard, 7 lei pensionari și 3 lei elevi sau studenți. La activitățile interactive organizate de muzeu nu se percepe taxa de ghidaj.

Cercetarea și vizualizarea rețelelor este una dintre cele mai promițătoare inovații metodologice științifice din ultimii ani/decenii, un nou model de studiu, care s-a dovedit a fi un instrument eficient în ceea ce privește studiul fenomenelor culturale și sociale, inclusiv a scenei artelor plastice.

Albert-László Barabási, născut în localitatea Cîrța din județul Harghita, este un fizician de renume mondial și cercetător al rețelelor, care după terminarea liceului din Miercurea-Ciuc și-a continuat studiile în București, apoi la Budapesta, ajungând să trăiască și să lucreze în Boston.

În prezent, este, printre altele, membru al mai multor universități din Statele Unite ale Americii și membru al Academiei Maghiare de Științe, al instituției Academia Europaea și al Societății Americane de Fizică.

bar3

Scopul BarabásiLab (Centrul de Cercetare al Rețelelor Complexe de la Universitatea Northeastern din Boston) este de a descoperi cum arată, cum evoluează și în ce măsură influențează rețelele înțelegerea sistemelor complexe.

Expoziția de debut Tipare ascunse, semnată de Albert-László Barabási și-a propus reprezentarea artistică a cercetării în rețea.

Această expoziție cuprinde imagini și obiecte uimitoare ca rezultat al zecilor de cercetări empirice, un mozaic țesut din știință și artă, prezentând și noile modele și tipare ce se nasc la intersecția elementelor acestor două domenii.

Scopul expoziției este, în cele din urmă, să apropie arta și publicul larg de gândirea în rețea.

După Muzeul Ludwig din Budapesta, Centrul de Artă și Media din Karlsruhe (ZKM) și Muzeul Secuiesc al Ciucului, Muzeul Județean Mureș este cea de-a patra instituție culturală care găzduiește expoziția intitulată BarabásiLab: Tipare ascunse.

Este important să remarcăm că până acum, clădirea Muzeului din Cetate a fost gazda a numeroase expoziții de importanță internațională, dar acest eveniment are un caracter cu totul aparte pentru instituția noastră, deoarece prezintă, în premieră, legătura dintre arta contemporană și știință, într-un spațiu dedicat istoriei și arheologiei.

Vă invităm să descoperiți mozaicul dintre artă și știință până la jumătatea lunii octombrie, în sălile expoziționale de la etajul clădirii Muzeului din Cetate, de marți până vineri, între orele 09.00 și 17.00, sâmbătă și duminică, între 10.00 și 14.00. Lunea este închis. Prețul biletului de intrare: 15 lei – adulți, 7 lei – pensionari și 3 lei – elevi și stundenți.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email