Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Spotlight 2023

Spotlight 2023

Ajuns la cea de-a şaptea ediţiefestivalul de artă vizuală în aer liber Spotlight a pregătit, pentru weekendul 21-23 aprilie 2023, o nouă serie de experienţe multimedia în locaţii consacrate şi locaţii în premieră pe Calea Victoriei şi la ARCUB – Hanul Gabroveni.

Zeci de instalaţii multimedia, video mapping pe clădiri şi proiecţii de light art schimbă geometria oraşului.

Accesul este liber.

Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, de la ora 19.30 și se încheie la ora 23.00.

TEMA SPOTLIGHT – GEOMETRY OF THE CITY
Ediţia Spotlight din acest an se numeşte Geometry of the City şi îşi propune să transforme geometria oraşului prin trei zile de spectacole de lumină, culoare şi sunet. Astfel, între 21 şi 23 aprilie, clădiri celebre din Bucureşti prind viaţă prin videomapping, locuri iconice sunt populate de instalaţii multimedia, iar statuile oraşului sunt animate prin proiecţii de light art.

PREMIERE LA SPOTLIGHT #7 – GEOMETRY OF THE CITY
În premieră la Spotlight, Hotel InterContinental Athénée Palace Bucharest este inclus în circuitul festivalului cu o proiecţie luminoasă de foarte mari dimensiuni, ce poartă semnătura unuia dintre cei mai importanţi artişti contemporani din România, Roman Tolici. De asemenea, harta Spoltight se extinde, în acest an, cu o instalaţie în Centrul istoric, pe faţada Hanului Gabroveni, sediul Centrului Cultural al Municipiului Bucureşti – ARCUB.

Este, de altfel, pentru prima dată când programul Spotlight include lucrări realizate de nume celebre ale artei contemporane din România alături de care artişti de street art, ilustratori şi sculptori români, ce transformă locuri iconice din Bucureşti împreună cu pionieri new media din Franţa, Ungaria şi Austria.

Un alt element de noutate în al ediţiei din acest an a festivalului este muzica corală inclusă în programul Spotlight ca element de inspiraţie pentru un spectacol de videomapping. Spotlight Festival 2023 marchează împlinirea a 60 de ani de existenţă ai Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” cu o sesiune de videomapping pe faţada Teatrului Odeon, realizată de Mindscape Studio după un fragment muzical interpretat de celebrul ansamblu vocal.

HARTA SPOTLIGHT # 7 – GEOMETRY OF THE CITY
În weekendul 21-23 aprilie 2023, Spotlight invită publicul să exploreze un oraş reinventat de arta new media prin zeci de instalaţii şi proiecţii de light-art pe Calea Victoriei şi la ARCUB – Hanul Gabroveni. De la statuia lui Mihai Eminescu din parcul Ateneului transformată într-un joc vizual, la Palatul Telefoanelor escaladat de personaje ilustrate, la Teatrul Odeon devenit teren de joacă sau parcul Kretzulescu devenit o grădină de flori din lumină, Spotlight – Geometry of the City a pregătit pentru bucureşteni o aventură vizuală spectaculoasă. Traseul Spotlight din acest an începe de la intersecţia Calea Victoriei cu strada Piaţa Amzei şi continuă de-a lungul acesteia până la Cercul Militar, cu o ultimă oprire în Centrul vechi, la ARCUB – Hanul Gabroveni.

Evenimentul care aşteaptă, şi în acest an, peste 100.000 de participanţi, Spotlight Festival este un proiect organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, alături de Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, cu sprijinul MONUMENT for – Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public.

Spotlight 2023

 


Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută