Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Sărbătoarea Meșteșugurilor Ardelenești @ Cetatea Târgu Mureș

Sărbătoarea Meșteșugurilor Ardelenești

Sărbătoarea Meșteșugurilor Ardelenești @ Cetatea Târgu Mureș

Editia I-a

Cine nu a auzit încă de Sărbătoarea Meșteșugurilor din Budapesta, care are loc anual în Cetatea din Buda și este organizat de Asociația de Etnografie și Artă Populară din Ungaria, de 37 de ani?

Întâlnirea meșteșugarilor a crescut treptat dealungul anilor într-un festival recunoscut la nivel internațional, devenind o prezentare de înaltă calitate a meșteșugurilor populare din Ungaria și din străinătate. Asociația Meșteșugarilor din Transilvania, cu ajutorul și experienței acumulate de Asociația de Etnografie și Artă Populară din Ungaria, organizează pentru prima dată în acest an Sărbătoarea Meșteșugurilor și în România, în Transilvania.

Scopul nostru este promovarea și transmiterea valorilor culturii ardelenești către generațiile viitoare.

Sărbătoarea Meșteșugurilor nu este doar un eveniment, ci și un „brand”, un simbol al nivelului profesional înalt și al excelenței, reprezentând păstrarea tradițiilor, transmiterea acestora, familiarizarea cu ele și integrarea artelor meșteșugărești populare în zilele noastre.

În acest an, pentru prima dată, Sărbătoarea Meșteșugurilor se va desfășura și în Transilvania, mai exact în Cetatea din Târgu Mureș.

Sărbătoarea Meșteșugurilor Ardelenești va transforma cetatea într-o adevărată scenă de jocuri populare, unde atât cei mici, cât și cei mari, vor putea explora secretele meșteșugurilor tradiționale și vor putea întâlni reprezentanții meseriilor deosebite în atelierele lor.

Evenimentul Sărbătoarea Meșteșugurilor Ardelenești va include prezentări ale meșteșugurilor, activități meșteșugărești, târg meșteșugăresc, precum și diverse activități pentru copii și spectacole pe scenă.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email