Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Săptămâna Comediei 2024 – „ULTIMA ORĂ” (Teatrul Nottara)

„ULTIMA ORĂ”, un spectacol produs de Teatrul Nottara, vine la Săptămâna Comediei 2024, marți, 2 iulie, ora 19.00, la Teatrul Sică Alexandrescu Brașov !

 

ULTIMA ORĂ

de Mihail Sebastian

Regia: Erwin Șimșensohn
Scenografia: Carmencita Brojboiu
Sound design: Alexandru Suciu
Ilustrația muzicală: Erwin Șimșensohn
Lighting design: Daniel Klinger

Durata: 2h 30min (cu pauză)

Distribuția: Gabriel Răuță, Ada Navrot, Gavril Pătru, Daniela Minoiu, Alexandru Mike Gheorghiu, Dani Popescu, Cristian Șofron, Claudiu Romila, Vlad Bălan, Ana Radu, Ioana Calotă, Crenguța Hariton, Andreea Măcelaru Șofron

Ultima-ora-de-Mihail-Sebastian

O comedie excelentă, nota în Jurnalul său Mihail Sebastian. Ultima oră – poveste demnă de un scenariu hollywoodian – se construiește în jurul unei erori de tipografie ce naște o serie de încurcături, lupte de putere dar și o mare iubire. Personaje memorabile într-o aventură cu final fericit!

În redacția unei obscure și falimentare gazete, într-o dimineață, plictiseala se transformă în adrenalină pură. În locul foiletonului obișnuit, în coloanele ziarului Deșteptarea apare din greșeală un articol cu potențial de bombă, ce dinamitează liniștea unei persoane extrem de influente, celebre și bogate. Întreg arsenalul de corupție se pune în mișcare pentru reducerea la tăcere a inocentului profesor Andronic: intimidarea, amenințările, mituirea presei, traficul de influență. În societatea tuturor timpurilor, lipsa de scrupule și duplicitatea se manifestă identic.

Dar, în final, vor câștiga inteligența, dragostea și pasiunea pentru istorie. Teatrul Nottara readuce Ultima oră pe scenă, la 48 de ani de la montarea lui Valeriu Moisescu (1975) cu George Constantin în rolul lui Bucșan. Un text mereu actual, în regia lui Erwin Șimșensohn și scenografia Carmencitei Brojboiu.

 

Află mai multe despre Săptămâna Comediei pe pagina de prezentare a festivalului și pe pagina oficială a festivalului.

 


Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută