Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Săptămâna Comediei 2024 – „GENUL PROGRAMULUI: COMEDIE” (Theater Light Studio și Teatrul Total)

Genul-Programului-Comedie-saptamana comediei

„GENUL PROGRAMULUI: COMEDIE”, un spectacol produs de Theater Light Studio și Teatrul Total, vine la Săptămâna Comediei 2024, luni, 1 iulie, ora 19.00, la Teatrul Sică Alexandrescu Brașov !

 

GENUL PROGRAMULUI: COMEDIE

de Jade Rose Parker

Regia: Răzvan Oprea

Scenografia: Daniela Butnaru

Distribuția: Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Răzvan Oprea, Diana Stancu

 

Spectacolul ”Genul programului: Comedie” 

 

O comedie modernă care atinge cu umor situații incomode ale societății actuale, jucată cu mare succes la Paris.

Carla și Francois sunt un cuplu pe cât de atipic, pe atât de clasic. Căsătoriți de 30 de ani, fiecare a ascuns câte ceva în tot acest timp: Carla moștenirea ei genetica și Francois mentalitatea.

Într-o zi Carla este obligată să afirme cine a fost și mai ales ce a fost înainte de căsătorie, iar Francois să-și recunoască misoginismul, obtuzitatea și ipocrizia. Din ciocnirea acestor două lumi se naște o comedie cu totul neobisnuită în peisajul teatrului românesc, pe deplin contaminantă, surprinzător de modernă, dar echilibrată. Clasica comedie de cuplu este aici amplificată.

Un cuplu cu adevărat surprinzător are însă ca ingredient principal iubirea. Iubirea vindecă tot și schimbă tot. După conflicte puternice, dezvăluiri complicat de acceptat, până la urmă, cei doi vor reveni la liniștea lor după o îmbrațișare.

Actrița Maia Morgenstern face un rol cu totul neobișnuit, aducând un umor contaminant și solar. Carla este o femeie specială și Maia Morgenstern o crează cu măiestrie absolută.

Actorul Marius Bodochi aduce o energie atât de vie, prin rolul acestui politician versat și care va fi bulversat de adevăruri total incomode. Cu abilitate unică, Marius Bodochi interpretează un rol excepțional și inedit în misoginul Francois, primar al orașului Paris.

Actorii Răzvan Oprea și Diana Stancu le țin unisonul cu două personaje autentice și diferite de aceștia, exponente ale lumii noi și care colorează situațiile comice existente, fiecare susținându-și punctul de vedere și binele personal. Rachon (Răzvan Oprea) este un politician progresist aflat în campanie electorală împotriva lui Francois, iar Louise (Diana Stancu) este fiica cuplului principal care stârnește o situație nepotrivită pentru imaginea de familie perfectă construită până în prezent.

Un spectacol de comedie de la care soții sau iubiții vor pleca întotdeauna ținându-se de mână.

“La finalul zilei, singurul lucru care contează între doi oameni este iubirea. Restul sunt detalii.“, ne spune regizorul Răzvan Oprea despre subiectul acestui spectacol.

 

Află mai multe despre Săptămâna Comediei pe pagina de prezentare a festivalului și pe pagina oficială a festivalului.

 


Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută