Meniu Zile și Nopți
kfc cheese branding mobile
KFCExtraCheesyZingerBurger
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Ierbar @ Teatrul Național Târgu Mureș

Ierbar

Ierbar @ Teatrul Național Târgu Mureș

Simona POPESCU, Radu AFRIM

Gen: dramaturgie românească

" "

Sala: Sala Mare

Durata: 2 ore si 20 minute, fără pauză

Scenariu, Ilustrație muzicală, Filmări: Radu AFRIM

Scenograf: Irina MOSCU

Dramaturg de scenă: Andreea RADU

Light designer: Cristian NICULESCU

Montaj video: TRUCZA Samu

Asistent regie: Dragoș STOENESCU

Asistent scenografie și costume: Doró SIKÓ

Sufleur: Iolanda BELBE

Regizor tehnic: Teodora CRĂCIUN

O meditaţie poetică despre viaţă, având ca sursă de inspiraţie poezia însăşi, dar şi natura, spectacolul IERBAR prezintă o perspectivă inedită – filtrată prin sensibilitatea artistică inconfundabilă a lui Radu Afrim – asupra trecerii timpului într-un cadru în care coexistă cupluri tinere, cupluri de vârstă medie, dar şi cupluri în vârstă.

Acestea se află în faze existenţiale diferite, dar fragilitatea, dorinţa de iubire şi de comuniune, precum şi conştiinţa că totul e efemer le impregnează fiecare gest şi acţiune.

În freamătul nesfârşit al naturii putem distinge, la scară micro, caracterul infinit al universului macro care ne întâmpină cu răsărituri, apusuri şi stele, un univers deopotrivă familiar şi misterios-fascinant, de care suntem, în esenţă, inseparabili.

IERBAR e o experienţă teatrală multisenzorială, dar şi una interioară, o călătorie în care magicul însoţeşte concretul aşa cum, atunci când respirăm în ger, nu putem opri şuvoaiele de aburi să ne încadreze volatil chipurile.

RADU AFRIM

Unanim considerat de către critică şi publicul larg unul dintre cei mai importanţi oameni de teatru de după Revoluţie, Radu Afrim a marcat prin creaţia sa ultimele două decenii şi a prezentat publicului o operă teatrală unitară, dar variată, caracterizată prin nonconformism, fler pentru imagini vizuale care frapează, compoziţii scenice elaborate, jocuri actoriceşti intense şi un sincretism al artelor vizuale exprimat într-o manieră deopotrivă sofisticată şi accesibilă.

În ultimii ani, Radu Afrim a început să semneze şi textele spectacolelor sale, fiind totodată implicat şi în realizarea universului lor sonor.

Creaţia sa a fost distinsă cu numeroase premii, printre care 3 Premii UNITER pentru Cea mai bună regie. Spectacolul IERBAR marchează întoarcerea la compania română a Teatrului Naţional Târgu-Mureş după mai bine de 20 de ani.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută