Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Destruction is a form of creation @ ArtEast Gallery

Destruction is a form of creation
Joi 18/07/2024
16:00

Destruction is a form of creation @ ArtEast Gallery

„Într-o lume în care tranzițiile și soluțiile pentru posibilele formulări ale comportamentelor sociale devin tot mai ambigue, suntem provocați să determinăm noi perspective pentru un viitor în care individualizarea și redefinirea valorilor devin esențiale. Tehnologia și știința joacă un rol central în acest proces, oferind noi opțiuni și oportunități universale pentru a reinventa mediul raporturilor interumane și pentru a ne adapta la condițiile actuale și mai ales viitoare.

Punctul de plecare al acestei expoziții este „The Butterfly Effect”. Acest concept a apărut în urma cercetărilor efectuate de meteorologul Edward Lorenz și descrie modul prin care bătăile aripilor unui fluture în Africa de Sud, pot declanșa formarea unei tornade în America Centrală. Această teorie a haosului subliniază că o acțiune, oricât de nesemnificativă ar părea, poate crea reacții în lanț, având consecințe extreme în diverse coordonate spațiu-timp.

Artiștii reuniți în expoziția “Destruction is a form of creation” explorează multiple perspective ale acestei idei. Alăturarea mai multor lucrări din diferite medii ajută la materializarea unor abordări critice și profund personale. Introducerea elementelor de aparentă incertitudine în proiecte reflectă două noi direcții creative, transformând pe de-o parte modul de înțelegere a operei de artă prin intermediul unei teorii care produce un rezultat presupus „accidental”, dar pe de altă parte provoacă privitorul să accepte modificarea interesului față de măiestria și tehnica de la nivelul rațional de percepție.

Stephen H. Kellert afirma că teoria haosului evidențiază complexitatea lumii noastre și ne arată că nevoia de metode de interpretare a fenomenelor evolutive este mai mult decât ceea ce s-a întmplat anterior. Acestă idee evidențiază complexitatea lumii noastre într-un mod care inspiră reflecție și reevaluare și determină tinerii artiști de față să propună publicului diverse modalități transgresive prin care absorbția senzorială a experienței artistice se transformă sau se restartează într-un proces cognitiv și invers.”

Expun: Alexandru Ilievici, Andrei Petraru, Carina Burghelea, Maria Chirilă, Cătălin Marinescu, Ioana Rusu, Gabriela Palagianu, Marius Cioroianu, Andi Mihăilescu, Nikole Gushuley, Daniel Ropotă, Darius Vatamaniuc.

Curator: Darius Vatamaniuc

Expozitia “Destruction is a form of creation” poate fi vizitată pana pe 28 iulie 2024.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Program eveniment

Vineri 26/07/2024
16:00
Joi 25/07/2024
16:00
Miercuri 24/07/2024
16:00
Marți 23/07/2024
16:00
Luni 22/07/2024
16:00
Vineri 19/07/2024
16:00
Joi 18/07/2024
16:00

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută