UŞOR DE GĂTIT | Mug Cake: un desert delicios, pufos și irezistibil, preparat în maxim 7 minute
Prăjitura la cană este o rețetă extrem de savuroasă, deoarece are o textură ca un nor pufos, fiind un mini tort dulce de cacao, cu o tentă ușoară de vanilie, venit cald direct de la microunde.
Am ales să scriu această rețetă pentru că îmi amintește de momentele în care aveam poftă un desert, dar nu aveam nimic dulce prin casă. Am găsit soluția perfectă: prăjitura la cană!
Este o rețetă extrem de simplă de preparat, cu ingrediente la îndemână, care vă vor oferi un desert de neuitat, pentru zilele de stat în casă, uitându-te la serialul preferat. Aceasta vă oferă un mod de a prepara un mini tort dulce delicios și încântător în maxim 7 minute, fără vase de spălat ulterior, și, de asemenea, fără nevoia unui efort mare pentru preparare.
Așadar, este o rețetă foarte specială pentru mine, salvându-mă în momentele în care am poftă de o gustare delicioasă, dar nu vreau să petrec mult timp în bucătărie. Acum, prefer mult mai mult pregătirea acestei prăjituri, în schimbul cumpărării de snacks-uri de afară, fiind desertul meu favorit.
Ingrediente :
- 2 linguri de făină
- un praf de praf de copt (este necesară o cantitate foarte mică de praf de copt, altfel compoziția va da în afara canei)
- puțină sare
- 2 lingurițe de zahăr vanilat sau ½ linguriță de esență de vanilie
- 2 linguri de zahăr alb
- 1 lingură și jumătate de praf de cacao
- 2 linguri și jumătate de lapte
- ½ lingură de ulei de floarea soarelui
- un ou
- fulgi de ciocolată (opțional)
Preparare :
Într-o cană, se adaugă făina, praful de copt, sarea, zahărul vanilat/esența de vanilie, zahărul alb și praful de cacao. Se amestecă cu o lingură până când compoziția va deține o culoare maronie de praf de cacao, ușor deschisă.
Se adaugă laptele, ulei de floarea soarelui și oul. Se amestecă bine, tot cu o lingură, până când compoziția devine omogenă.
! Trebuie să se amestece cu atenție tot paharul, asigurându-se că nu rămâne făină la dedesubtul paharului. !
Dacă doriți, puteți adăuga fulgi de ciocolată, pe care îi amestecați ulterior în compoziție.
Cana se lasă la microunde, în jur de 3-4 minute, la temperatură medie spre mare.
Se poate servi cu frișcă și sirop de ciocolată/caramel deasupra.
Poftă bună!
Text de DENISA BĂDESCU | UȘOR DE GĂTIT