UŞOR DE GĂTIT | Rețetă de Burrito: extrem de delicioasă, savuroasă și sănătoasă
Am ales să scriu despre rețeta de burrito, deoarece este extrem de delicioasă, cu o aromă atât de gustoasă, de parcă carnea de vită a încorporat toate aromele condimentelor, sosului de roșii și cepei, fiind demnă de încorporat în meniul unui restaurant.
Așadar, voiam să vă prezint cum puteți să o preparați, în confortul propriei case, cu ingrediente care sunt cu siguranță la îndemână dumneavoastră, însă care vor asigura că o să aveți în bucătăria dumneavoastră o capodoperă culinară de mâncare.
Este o rețetă specială pentru mine, deoarece m-a ajutat foarte mult în zilele mai încărcate de facultate, jucând nu numai rolul de a mă asigura că am un preparat de mâncare pentru zilele în care nu am timp mult să gătesc, așadar ameliorându-mă de griji, dar și jucând rolul unei rețete sănătoase, cireașa de pe tort fiind că este extrem de delicioasă.
Ingrediente :
! Cantitatea următoare va genera în jur de 6 porții de burrito. !
- 650 g carne de vită tocată
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă
- 350 g sos de roșii
- 4 felii de brânză topită ambalată în triunghiuri mici (Ex: La Vache qui rit sau Hochland)
- 140 g de brânză rasă
Condimente:
- sare,
- piper alb,
- piper negru,
- oregano,
- ardei iute Cayenne (sau orice condiment picant la îndemână, însă ardeiul iute Cayenne oferă un gust exotic și puternic de paprika afumată, dar iute)
- praf de usturoi
- lipii pentru tortilla
Preparare :
În primul rând, se mărunțește ceapa.
Într-o tigaie mare, se adaugă uleiul de măsline și carnea de vită tocată, și se gătește la foc mic pentru 6-7 minute. Se condimentează cu sare, piper negru, piper alb, oregano, ardei iute Cayenne și praf de usturoi și se amestecă cu o lingură de lemn.
Apoi se adaugă ceapă mărunțită.
Se lasă la gătit până când vor rămâne foarte puține părți roșii ale cărnii, și se adaugă sosul de roșii.
De aici, se poate schimba de la foc mic la foc mediu.
! Pe parcursul pregătirii rețetei de burrito, se gustă puțin carnea astfel încât să observați dacă mai trebuie să adăugați sare, piper și așa mai departe, pentru a se obține gustul dorit de dumneavoastră. Recomand o condimentare generoasă, pentru un burrito apetisant și delicios, mai bun ca la restaurant. !
Se pun, de asemenea, cele 4 felii de brânză topită. Se așteaptă să se topească până când se integrează în compoziție. Între timp, se amestecă cu o lingură de lemn, și se mai condimentează după gust. Personal, ador aroma oferită de ardeiul iute Cayenne și piperul negru.
Adițional, se încorporează brânza rasă, care și aceasta trebuie topită.
După ce carnea este gătită complet și toate ingredientele necesare au fost implementate, tigaia se ia de pe foc.
La toaster se pune o felie de tortilla, pentru a avea o textură crocantă.
După ce se obține textura dorită, pe lipie se adaugă aproximativ 3 linguri din compoziția pentru burrito.
Pentru a forma burrito-ul, se urmează etapele din pozele următoare.
Așadar, se îndoaie cele două părți laterale, din stânga și dreapta, ale lipiei.
Se îndoaie, de asemenea, partea de jos a feliei pentru tortilla, apoi o rulezi. Ta-daa!
Poftă bună!
Text de DENISA BĂDESCU | UŞOR DE GĂTIT