Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/10/2024
Eat & Drink

SERGIANA HORECA – 25 de Ani de Bunătăţuri şi Ospitalitate Românească

Liviu Mereuță De Liviu Mereuță
Comentarii SERGIANA HORECA – 25 de Ani de Bunătăţuri şi Ospitalitate Românească Share SERGIANA HORECA – 25 de Ani de Bunătăţuri şi Ospitalitate Românească
sergiana horeca


SERGIANA HORECA | De la Ceasu’ Rău, la Calul Bălan – 25 de Ani de Bunătăţuri şi Ospitalitate Românească

Sergiana ocupă un loc vizibil în industria ospitalităţii româneşti, dobândind renumele unei gazde generoase nu numai printre oaspeţii din ţară, ci şi pentru cei sosiţi de peste graniţe. 

sergiana horeca

Aşa a apărut Sergiana Horeca, divizia specializată în managementul restaurantelor, structură integrată în Sergiana Grup. Evoluţia Grupului în acest sector a început în 1999 prin preluarea şi relansarea Restaurantului Ceasu’ Rău (Braşov).

sergiana horeca
Ceasu’ Rău – Platouri Inconfundabile

Au urmat alte opt restaurante, astfel că cel mai nou proiect horeca semnat de Sergiana s-a derulat în 2022. Şi acesta s-a materializat printr-o  preluare urmată de relansare, dar de data aceasta vorbim de o locaţie de pe litoral, Restaurantul Calul Bălan, din Neptun.

sergiana horeca
Calul Bălan – Nopţi de vis la Neptun

De fapt, trei dintre cele zece restaurante au fost preluate în stare nefuncţională, fiind reabilitate şi redeschise într-un mod spectaculos.

sergiana horeca

Succesul a devenit o caracteristică definitorie pentru reţeaua horeca, ceea ce atestă nivelul expertizei acumulate de Sergiana în cei 25 de ani de activitate  în acest domeniu.

sergiana horeca
Casa Tudor – Între modern şi tradiţional

Fiecare locaţie este definită prin atribute specifice, reţeaua lansând o ofertă generoasă şi variată care porneşte de la bucătăria tradiţională românească, continuă cu delicatese ale bucătăriei internaţionale, ca să cocheteze, mai nou, cu curentele gastronomiei actuale urbane prin locaţii şi programe dedicate redefinirii burgerilor şi valorificarea tehnicilor de gătit caracteristice curentului smoke & grill.

sergiana horeca
Sergiana – Bunătăţuri Ardeleneşti în Centru’ Vechi

Această nouă direcţie se evedenţiază prin Kronburger, brandul care reuneşte deja mai multe locaţii prin care  şi-a propus să instaleze,  la Braşov, o Dinastie a Burgerilor.

sergiana horeca
Kronburger 2024 – Cea mai nouă locaţie

În plus, orice invitaţie v-ar lansa Kronburger, chiar şi la o mică gustare, e bine să vă aşteptaţi la o experienţă dublă, culinară şi geografică, o masă regală şi o călătorie pe diferite continente ale gustului.

sergiana horeca
Kronburger, debut impresionant

E greu să aduni în puţine cuvinte şi câteva imagini 25 de ani de ospitalitate şi atâtea restaurante.

Chiar şi simpla enumerare a acestora pare neînchipuit de lungă: Ceasu’ Rău, Sergiana – cu trei locaţii în Centrul Vechi, în Coresi Shopping Resort şi AFI Braşov – Casa Tudor, Stâna Turistică, Sub Cetate, La Mama Leti, Kronburger şi Calul Bălan.

sergiana horeca
Casa Tudor – Gătim şi franţuzeşte! (2)

Însă dincolo de orice formulă de prezentare, contăm pe faptul că cei mai mulţi dintre voi ne cunoaşteţi, ne-aţi fost oaspeţi cel puţin o dată, în cel puţin unul dintre aceste restaurante bucurându-vă de Bunătăţuri.

sergiana horeca
Stana Turistică – Sărbătoare în Poiana Braşov
sergiana horeca
Casa Tudor- Pentru prieteni!

Text de LIVIU MEREUȚĂ | EAT & DRINK

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută