SERGIANA HORECA | De la Ceasu’ Rău, la Calul Bălan – 25 de Ani de Bunătăţuri şi Ospitalitate Românească
Sergiana ocupă un loc vizibil în industria ospitalităţii româneşti, dobândind renumele unei gazde generoase nu numai printre oaspeţii din ţară, ci şi pentru cei sosiţi de peste graniţe.
Aşa a apărut Sergiana Horeca, divizia specializată în managementul restaurantelor, structură integrată în Sergiana Grup. Evoluţia Grupului în acest sector a început în 1999 prin preluarea şi relansarea Restaurantului Ceasu’ Rău (Braşov).
Au urmat alte opt restaurante, astfel că cel mai nou proiect horeca semnat de Sergiana s-a derulat în 2022. Şi acesta s-a materializat printr-o preluare urmată de relansare, dar de data aceasta vorbim de o locaţie de pe litoral, Restaurantul Calul Bălan, din Neptun.
De fapt, trei dintre cele zece restaurante au fost preluate în stare nefuncţională, fiind reabilitate şi redeschise într-un mod spectaculos.
Succesul a devenit o caracteristică definitorie pentru reţeaua horeca, ceea ce atestă nivelul expertizei acumulate de Sergiana în cei 25 de ani de activitate în acest domeniu.
Fiecare locaţie este definită prin atribute specifice, reţeaua lansând o ofertă generoasă şi variată care porneşte de la bucătăria tradiţională românească, continuă cu delicatese ale bucătăriei internaţionale, ca să cocheteze, mai nou, cu curentele gastronomiei actuale urbane prin locaţii şi programe dedicate redefinirii burgerilor şi valorificarea tehnicilor de gătit caracteristice curentului smoke & grill.
Această nouă direcţie se evedenţiază prin Kronburger, brandul care reuneşte deja mai multe locaţii prin care şi-a propus să instaleze, la Braşov, o Dinastie a Burgerilor.
În plus, orice invitaţie v-ar lansa Kronburger, chiar şi la o mică gustare, e bine să vă aşteptaţi la o experienţă dublă, culinară şi geografică, o masă regală şi o călătorie pe diferite continente ale gustului.
E greu să aduni în puţine cuvinte şi câteva imagini 25 de ani de ospitalitate şi atâtea restaurante.
Chiar şi simpla enumerare a acestora pare neînchipuit de lungă: Ceasu’ Rău, Sergiana – cu trei locaţii în Centrul Vechi, în Coresi Shopping Resort şi AFI Braşov – Casa Tudor, Stâna Turistică, Sub Cetate, La Mama Leti, Kronburger şi Calul Bălan.
Însă dincolo de orice formulă de prezentare, contăm pe faptul că cei mai mulţi dintre voi ne cunoaşteţi, ne-aţi fost oaspeţi cel puţin o dată, în cel puţin unul dintre aceste restaurante bucurându-vă de Bunătăţuri.
Text de LIVIU MEREUȚĂ | EAT & DRINK