Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/08/2024
Eat & Drink

Reţete de vară  – Calul Bălan, pentru Vacanţa la Mare!

Liviu Mereuță De Liviu Mereuță
Comentarii Reţete de vară  – Calul Bălan, pentru Vacanţa la Mare! Share Reţete de vară  – Calul Bălan, pentru Vacanţa la Mare!
Calul Bălan


Reţete de vară  – Calul Bălan, pentru Vacanţa la Mare!

Şi acest sezon respectă regula ultimelor veri: la Neptun, vacanţele au gust de Bunătăţuri şi parfum de Vinuri de Soi. Noi îndrăznim să spunem că nu putea fi altfel, de vreme ce Sergiana e gazdă şi stăpâna bucătăriei, iar Vinurile Verii şi meşteri podgoreni nu lipsesc de la întâlnirile cu oaspeţii de la Calul Bălan.

Cât despre preferinţele voastre, din nou, bucătăria autohtonă tradiţională conduce în top. Totuşi, Pieptul de Curcan cu Sos de Mango – reprezentantul bucătăriei contemporane, ba chiar al reţetelor curajoase şi ușor exotice! – e în primul pluton, alături de Muşchiuleţul Împănat, Pomana Porcului, Bibanul pe Plită, Mititei şi Tochitură!

Însă capitolul „urmăritori” e mai mult decât încurajator pentru alegerile pe care le-a făcut în acest an Cătălin Lazăr, executive chef Sergiana Horeca.

Calul Bălan

Şi acest sezon respectă regula ultimelor veri: la Neptun, vacanţele au gust de Bunătăţuri şi parfum de Vinuri de Soi.

Noi îndrăznim să spunem că nu putea fi altfel de vreme ce Sergiana e gazdă şi stăpâna bucătăriei, iar Vinurile Verii şi meşteri podgoreni nu lipsesc de la întâlnirile cu oaspeţii de la Calul Bălan.

De altfel, şi de această dată, el a rămas consecvent declaraţiei pe care o făcea în primul sezon de Calul Bălan, atunci când spunea despre meniu că

„ … este o selecţie în care cei care ne cunosc restaurantele din Braşov vor găsi repere ale bucătăriilor de la Stâna Turistică, Sergiana şi Casa Tudor, dar nu vor lipsi propunerile noi, chiar şi reţete internaţionale”.

Iar în 2024, noile preparate care au ajuns în prima jumătate a clasamentului preferinţelor voastre sunt Fălcuţa de Vită în Sos de Ciuperci şi… Arrosticini de Miel, delicioasele frigărui cu certificat de naştere în Abruzzo!

Calul Bălan

Se pare că marinada cu cimbrişor, lămâie, usturoi şi ulei de măsline, alături de curajoasa formulă de dressing cu busuioc şi mentă transformă  întâlnirea cu Arristocini într-o dragoste la prima vedere.

Ar fi nedrept să nu amintim, printre tentaţiile de la Calul Bălan, de întâlnirile cu Vinurile Verii. Pentru că ştim cât apreciaţi de fiecare dată prezentările de vinuri, iată programul acestora din August.

Bunătăţurile şi Vinurile Verii sunt invitaţii greu de refuzat, iar dacă adăugăm şi nopţile care vă apropie de stele, Calul Bălan e locul  pentru Vacanţe de Poveste.

Calul Bălan

Text de LIVIU MEREUȚĂ | RECOMANDĂRI

Citește mai multe articole din EAT & DRINK.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută