Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/06/2024
Evenimente

Viața orașului: evenimentele care îți aduc zâmbetul pe buze în perioada 1-15 iulie

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Viața orașului: evenimentele care îți aduc zâmbetul pe buze în perioada 1-15 iulie Share Viața orașului: evenimentele care îți aduc zâmbetul pe buze în perioada 1-15 iulie


Cel mai frumos lucru care se întâmplă cu Sibiul în lunile de vară e că în orice piațetă, pe orice străduță ai toate șansele să nimerești la un mic festival, de care poate că nici nu ai auzit până atunci, dar care îți va schimba ziua.

Pe lângă recomandările de mai jos, în perioada 1-15 iulie mai avem Sibiu Fashion Days, Zilele Hungarikum, petreceri în curtea Muzeului de Istorie, Vinfest, Raliul Sibiului și câte și mai câte. Informații pe larg despre toate acestea, la un click distanță pe zilesinopti.ro/sibiu.

CONCURSUL INTERNAȚIONAL ”CARL FILTSCH”

Viața orașului: evenimentele care îți aduc zâmbetul pe buze în perioada 1-15 iulie
Concursul – Festival Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție “Carl Filtsch” – ediția a XXVIII-a

Cea de a XXVIII-a ediție a Concursului – Festival Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție “Carl Filtsch” va avea loc la Sibiu, în perioada 9-13 iulie.

Evenimentul își propune, pe de o parte, să omagieze personalitatea copilului minune al muzicii transilvănene, Carl Filtsch, iar, pe de altă parte, să ofere o rampă de lansare tinerilor pianiști. Valoarea totală a premiilor este de aproximativ 10.000 de euro.

Juriul e alcătuit din personalităţi ale lumii muzicale recunoscute pe plan internaţional: Csiky Boldizsár – pianist, Silvia Sbârciu – pianistă, Cristian Lupeș – dirijor, Valentin Doni – dirijor, Nadja Preissler – profesor Münchener Musikseminar, Adela Liculescu – pianistă, Andrey Yaroshinsky – pianist.

Concertul de gală e programat în 13 iulie, ora 19:00, la Sala Thalia.

WEINLAND

Viața orașului: evenimentele care îți aduc zâmbetul pe buze în perioada 1-15 iulie
Weinland – 5 și 6 iulie

În weekend-ul 5-6 iulie, strada Turnului din Orașul de Jos se transformă într-un festival al sunetelor și aromelor, cu muzică live, degustări de vinuri și beri, delicii culinare, activități pentru copii, atmosferă de neuitat, pe scurt, o mare sărbătoare.

METAMORFOZE

Viața orașului: evenimentele care îți aduc zâmbetul pe buze în perioada 1-15 iulie
Alexandru Tomescu – ”Metamorfoze”

Violonistul Alexandru Tomescu revine la Sibiu în cadrul Turneului Internațional Stradivarius, denumit ”Metamorfoze”. Concertul organizat de Muzeul Național Brukenthal va avea loc duminică, 7 iulie, ora 19:30 în Biserica Evanghelică din Piața Huet.

ZILELE MUZICALE ROMÂNO-AMERICANE

Viața orașului: evenimentele care îți aduc zâmbetul pe buze în perioada 1-15 iulie
Zilele Muzicale Româno-Americane – ediția a XXI-a

Cea de-a XXI-a ediție a evenimentului Zilele Muzicale Româno-Americane va avea loc în perioada 1-6 iulie. Programul festivalului include nume sonore din țară și de peste ocean: Frații Cazanoi, Leyah & Cvartetul Symphactory Strings, Serene, Joel Neves, Eton College Orchestra, Jazzparale sau Tromba Felix. Concertele vor avea loc în Piața Mare, pe esplanada Filarmonicii și în spații neconvenționale din oraș. Accesul publicului este gratuit.

Selecție de RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută