Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/05/2024
Evenimente

Viața orașului: evenimentele care aduc vara la Sibiu, în perioada 1-15 iunie

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Viața orașului: evenimentele care aduc vara la Sibiu, în perioada 1-15 iunie Share Viața orașului: evenimentele care aduc vara la Sibiu, în perioada 1-15 iunie


Luna iunie se deschide cu film la ESTE FILM Festival, dar și cu spectacole de teatru și premiere la Gong și la Naționalul sibian.

În aer se simte, însă, ”liniștea” dinaintea ”furtunii”. A început numărătoarea inversă până la cea de-a 31-a ediție a FITS, în care prieteni din toată lumea ai artelor spectacolelor își dau întâlnire în orașul nostru. Tic-Tac, Tic-Tac! Ca să vă bucurați din plin de începutul verii, vă invităm pe zilesinopti.ro/sibiu, unde găsiți agenda completă a evenimentelor din perioada 1-15 iunie.

TEOREMA, PREMIERĂ LA TNRS

Viața orașului: evenimentele care aduc vara la Sibiu, în perioada 1-15 iunie
Teorema

În luna în care Sibiul găzduiește cel mai mare festival de teatru din România – FITS, Teatrul Național ”Radu Stanca” oferă publicului un nou spectacol: ”Teorema” după Pier Paolo Pasolini, în regia lui Eugen Jebeleanu, fiind pentru prima dată când acest text e montat pe o scenă de teatru din România.

Prima reprezentație e programată în data de 3 iunie, urmând mai apoi să se joace în cadrul FITS, în data de 26 iunie.

Plecând de la romanul lui Pasolini, dramaturgia și conceptul regizoral se vor articula în jurul unei întrebări: Cine e străinul din mine?, ca o reflexie a oglinzii întoarse înspre cei / cele care s-au înstrăinat de sine.

În distribuția spectacolului sunt actorii Gyan Ros, Cendana Trifan, Raluca Iani, Adrian Matioc, Antonia Dobocan, Radu Costea, Patrick Imbrescu, Horia Fedorca și Andrei Gîlcescu.

ZIRKUS BUFFALO BILL

Viața orașului: evenimentele care aduc vara la Sibiu, în perioada 1-15 iunie
Circul lui Buffalo Bill

”Circul lui Buffalo Bill”, care va avea premiera în versiunea în limba germană în 13 iunie, de la ora 18:00, la Teatrul Gong, este un spectacol interactiv care ne prezintă aventurile lui Buffalo Bill la Sibiu, precum și legenda Marelui Canion și a bizonilor din Vestul Sălbatic.

PUTEREA LEULUI

Viața orașului: evenimentele care aduc vara la Sibiu, în perioada 1-15 iunie
Puterea leului

Până în 8 iunie, la Muzeul Național Brukenthal mai poate fi vizitată expoziția ”Puterea leului. Istoria banilor în România”. Expoziția e o incursiune în povestea monedei noastre naționale, care a debutat în 1867, odată cu înființarea sistemului monetar național.

DUELUL VIORILOR

Viața orașului: evenimentele care aduc vara la Sibiu, în perioada 1-15 iunie
Duelul Viorilor

Violoniștii Liviu Prunaru (Stradivarius) și Gabriel Croitoru (Guarneri del Gesu) se întâlnesc într-un incitant duel muzical care va avea loc în luna iunie în mai multe orașe din țară. La Sibiu, concertul e găzduit de Filarmonica de Stat în data de 4 iunie, de la ora 19:00. Programul include lucrări de Fritz Kreisler, George Enescu, Henri Vieuxtemps, Antonio Bazzini, pe care le vor interpreta individual, cât și lucrări de Bach și J. Halvorsen, în care se vor ”duela” muzical în fața publicului meloman.

SELECȚIE DE RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută