Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/05/2024
Junior Artă & Cultură / Teatru

Teatrul pentru copii Arlechino Brașov anunță începerea Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii – ARLECHINO CARAVANA POVEȘTILOR

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Teatrul pentru copii Arlechino Brașov anunță începerea Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii – ARLECHINO CARAVANA POVEȘTILOR Share Teatrul pentru copii Arlechino Brașov anunță începerea Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii – ARLECHINO CARAVANA POVEȘTILOR
ARLECHINO CARAVANA POVEȘTILOR


Teatrul pentru copii Arlechino Brașov anunță începerea Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii – ARLECHINO CARAVANA POVEȘTILOR– ediția a IX-a la Brașov, care va avea loc între  27 mai – 02 iunie 2024

Cu imensă bucurie și entuziasm, Teatrul pentru Copii „Arlechino” Brașov anunță desfășurarea celei de-a noua ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii – „Arlechino-Caravana Poveștilor”!

Acest eveniment, deja consacrat în inima comunității brașovene, promite să aducă din nou magia teatrului în viața copiilor și a familiilor lor, oferindu-le întâlniri remarcabile cu artiști din țară și din străinătate.

Festivalul se va desfășura pe parcursul a șapte zile, în patru locații emblematice: Sala Reduta, Bastionul Țesătorilor, Centrul Cultural Apollonia Hirscher și Sala Arlechino. În aceste spații, publicul va putea asista la o serie de spectacole și activități captivante, care îmbină diverse stiluri regizorale și interpretative.

Anul acesta, festivalul non-competitiv aduce împreună 17 trupe de teatru din România, Turcia, Spania și Italia, transformând Brașovul într-o veritabilă capitală a poveștilor și imaginației. În plus, micuții spectatori sunt invitați să participe la atelierele interactive „CONSTRUIM PĂPUȘI”, susținute de Compania Uçaneller Kuklaevi din Turcia. Aceste ateliere vor avea loc în incinta Centrului Cultural Apollonia, pe 31 mai la ora 17.00, 1 iunie la orele 12.00 și 16.00, și 2 iunie la ora 12.00. Copiii cu vârsta peste 5 ani vor învăța secretele construcției păpușilor de teatru și vor putea pleca acasă cu propriile lor creații.

Pe lângă spectacole, festivalul include și două evenimente speciale:

Luni, 27 mai, ora 13.00, la Centrul Cultural Apollonia – Vernisajul expoziției de schițe scenografice și elemente de scenografieARTiculații de Tomos Tünde, realizată de Teatrul Arlechino Brașov.

Marți, 28 mai, ora 13.00, la Centrul Cultural Apollonia – Lansarea cărțiiPăpușa eram eu – Omul de teatru Maria Mierluț” de Toma Hogea. Acest volum reprezintă un omagiu emoționant adus unei personalități marcante a teatrului de animație românesc.

ARLECHINO CARAVANA POVEȘTILOR

Pe durata întregului festival, iubitorii de teatru vor avea ocazia să se bucure de titluri precum „Munchhausen, baronul poznaș” – Teatrul „Țăndărică” București, „Orice șoarece iubește cașcavalul” – Teatrul Merlin Timișoara, „Istoria muzicii pentru copii (și părinții lor)” – Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad – Trupa Marionete, „Zebrar” – Teatrul Magic Puppet Cluj Napoca, „Elefănțelul curios” – Teatrul „Colibri” Craiova, „Cooking with your feet” – one-woman show cu Veronica Gonzalez, „Zaharașca și zăpada uitată” – Teatrul de Artă București, „Hansel și Gretel” – Teatrul Ariel Târgu Mureș, și multe altele.

Inițiat, organizat și susținut logistic de către Teatrul pentru Copii Arlechino Brașov, cu sprijinul și finanțarea Consiliului Local și a Primăriei Municipiului Brașov, festivalul se adresează în principal copiilor, dar și întregii familii. Partenerii noștri, Centrul Cultural Reduta, Muzeul de Istorie – Bastionul Țesătorilor, Hotel Safrano, Hotel Aro Palace și Centrul Cultural Apollonia, ne sunt alături în această ediție specială.

Vă așteptăm cu nerăbdare și drag să ne bucurăm împreună de o săptămână de poveste și să aducem un strop de magie în inimile tuturor!

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută