Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/05/2024
Evenimente Viața Orașului

Junii brașoveni vor însufleți orașul în Săptămâna Luminată. Ce ne-a fost pregătit în acest an

Adina Chirvasă De Adina Chirvasă
Comentarii Junii brașoveni vor însufleți orașul în Săptămâna Luminată. Ce ne-a fost pregătit în acest an Share Junii brașoveni vor însufleți orașul în Săptămâna Luminată. Ce ne-a fost pregătit în acest an
Junii brașoveni


Junii brașoveni vor însufleți orașul în Săptămâna Luminată. Ce ne-a fost pregătit în acest an

În luna mai a acestui an, principala atracție a orașului o vor reprezenta cele șapte grupuri de Juni și obiceiurile lor ce au loc, conform tradiției, în Săptămâna Luninată și culminează cu Ziua de Călări, din Duminica Tomii.

În acest an, obiceiurilor Junilor li se alătură și evenimentele pregătite de autotorități pentru brașoveni și turiști, dat fiind că ne vom bucura de o vacanță prelungită.

Cetățuia, redeschisă pentru vizitare

Cei care nu au apucat să viziteze Cetățuia în toamna lui 2023, atunbci când obiectivul a fost redeschis vizitatorilor, după ce Primăria a recuperat-o la capătul a șapte ani de procese, vor avea ocazia să intre acum în curtea monumentului. Cetățuia se redeschide din 9 până în 12 mai, iar vizitatorii sunt îmbiați și cu diferite evenimente. Pentru copii vor fi ziua ateliere și demonstrații medievale susținute de Ordinului Cavalerii Cetăților Bârsei, pe parcursul întregii perioade, iar părinții și bunicii vor putea asculta artiștii invitați.

Ce mai trebuie să știe cei interesați este faptul că porțile Cetății vor fi deschise zilnic, între orele 12.00 și 20.00. Un alt eveniment gde trecut în agendă este show-ul de foc al Ordinului Cavalerii Cetăților Bârsei, programat joi, 9 mai, de la ora 21.00.

Holograf simfonic și Damian Drăghici, capete de afiș pentru programul din Piața Sfatului

Și Piața Sfatului este parte din agenda pregătită pentru Săptămâna Luminată, evenimentele fiind programate vineri, 10 mai, și sâmbătă, 11 mai. Vineri va fi un concert Holograf simfonic alături de Filarmonica Brașov, iar sâmbătă, pe scenă va urca Damian Drăghici.

Junii brașoveni

12 mai – „Ziua de Călări”

12 mai va fi cea mai așteptată zi a anului la Brașov, atunci când cele șapte grupuri de Juni vor face din nou spectacol pe străzile din inima orașului. Parada Junilor începe în Piața Unirii și, rând pe rând, Junii vor corobâ în cetate, așa cum făceau odinioară, pe traseul C. Brâncoveanu > George Barițiu > Mureșenilor > B-Dul Eroilor > str. Republicii > Piața Sfatului > str. Apollonia Hirscher > str. Poarta Șchei. De la Poarta Șchei, Junii vor continua traseul pe strada Prundului (Junii Tineri urcă până la Biserica din Groaveri) > str. Pe Tocile > str. Căpitan Ilie Birt > str. Podul Creţului, iar oprirea va fi la Pietrele lui Solomon (Între Chetri), unde Junii îi așteaptă pe brașoveni și turiști să petreacă alături de ei.

Până la paradă, brașovenii și turiștii sunt așteptați să participe și la Martea cu plăcinte (în 7 mai, Piața Unirii), dar și la Aruncatul în Țol (10 mai, tot în Piața Unirii).

Citește mai multe articole din LIFESTYLE.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută