Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/04/2024
Eat & Drink

Unde poți să mănânci mici în Iași, nu doar de 1 Mai

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii Unde poți să mănânci mici în Iași, nu doar de 1 Mai Share Unde poți să mănânci mici în Iași, nu doar de 1 Mai
mici de 1 mai


Întreabă orice turist ce mâncare i-a plăcut cel mai mult în România și cu siguranță îți va spune – pe lângă sarmale – că micii. Aproape ar putea fi considerat un brand național. Desigur, nu ai nevoie de o ocazie specială să poftești la ei, dar aproape că nu există 1 Mai fără o porție cinstită de mici cu muștar, stropiți cu o bere rece. 

Știu că experiența grătarului la iarbă verde și a fumului vânturat de colo-colo sporește și gustul mâncării, însă, dacă din diverse motive nu poți ajunge la o astfel de adunare socială, iată totuși câteva localuri unde te poți bucura de acest preparat în mod special pe 1 Mai.

mici 1 mai

Unde poți să mănânci mici în Iași, nu doar de 1 Mai 

Una dintre terasele cele mai mari din Iași deja și-a deschis porțile pentru sezonul cald. Găsești aici mici sau hamsii prăjite oricând simți nevoia de gustul grătarelor cu prietenii. 

Este genul de local ce poate fi considerat autentic românesc în totalitate, pornind de la modul în care este amenajat și accesorizat până la prezentarea mâncării, iar porțiile sunt generoase. Da, inclusiv porția de mici însoțită de cartofi prăjiți din belșug și bere la halbă.

Vei găsi aici tot fel de preparate tradiționale, în special din zona Moldovei, iar meniul conține inclusiv porție de mici.

Într-un Iași tot mai cosmopolit, uneori ai nevoie și de puțină simplitate. Exact asta găsești și la acest local, iar mâncarea este ca la o mamă acasă, mama oricui. Micii te așteaptă aici indiferent de data calendaristică. 

Vis-a-vis de Palas, într-un colțișor umbrit de arbori înalți și o terasă liniștită, te poți delecta cu o pizza delicioasă dar și cu o porție de mici oricând îți vine pofta. Aproape te simți ca la iarbă verde. 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută