Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/04/2024
Viața Orașului

Viața orașului: evenimentele care ne inspiră în perioada 1-15 mai

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Viața orașului: evenimentele care ne inspiră în perioada 1-15 mai Share Viața orașului: evenimentele care ne inspiră în perioada 1-15 mai


Pășim în luna mai cu gândul la cât de multe evenimente ne așteaptă în aceste 31 de zile:

Summitul Muzical European în 9 mai, Flori pe Scări pune stăpânire pe Piața și Pasajul Aurarilor între 10 și 12 mai, ”Faust” se joacă în 10 și 11 mai, Maratonul Internațional Sibiu ne scoate pe toți din case în zilele de 25 și 26 mai, iar, pe final, ne despărțim de primăvară cu ochii la ecrane, la ESTE FILM Festival.

Citește și:

Află ce evenimente țin în priză Sibiul în perioada 1-15 mai. Agenda completă pe zilesinopti.ro/sibiu.

TUR GHIDAT CU ISTORICUL RĂZVAN POP

Viața orașului: evenimentele care ne inspiră în perioada 1-15 mai
Istoricul Răzvan Pop, tur ghidat la Pasajul Scărilor

În ultimii ani, Piața și Pasajul Aurarilor au fost mai mereu în atenția organizatorilor de evenimente din Sibiu. Reabilitată parțial, eliberată de mașini și cu câteva mici afaceri care atrag oamenii în zonă, Piața Aurarilor va găzdui între 10 și 12 mai festivalul Flori pe scări.

Piața și pasajul reprezintă o componentă esențială a Sibiului pentru că ne spun cum s-a format orașul meșteșugarilor, orașul fortifcațiilor și orașul de legătură. O descoperire istorică a Pieței Aurarilor este de fapt o descoperire în miniatură a istoriei Sibiului.

De aceea, istoricul Răzvan Pop propune un tur ghidat în zilele de 11 și 12 mai, de la ora 11:00, pentru toți cei interesați să descopere la pas aceste povești tăcute ale orașului.

Turul are o durată de o oră, iar participarea se face prin înscriere la numărul de telefon 0745.047.070.

VINO

Viața orașului: evenimentele care ne inspiră în perioada 1-15 mai
Festival de muzică și preparate street food

Altfel savurezi cele mai bune preparate de street food când asculți o muzică bună. Connect-R, Grasu XXL, Argatu și Bitză sunt doar câțiva dintre artiștii care vor fi prezenți în Parcul Tineretului,  între 9 și 12 mai, la cea de-a patra ediție a VINO – Music & Street Food Festival.

JOCURI, VORBE, GREIERI…

Viața orașului: evenimentele care ne inspiră în perioada 1-15 mai
Un spectacol în regia lui Silviu Purcărete

Fără poezie omenirea și-ar pierde sufletul! Pornind de la acest statement, spectacolul e o mărturisire că toți avem nevoie să visăm, să ne jucăm, să căutăm acel loc de la capătul curcubeului. Bucuria de a ne întâlni cu marea poezie a lumii are loc în 12 mai, ora 17:00, la TNRS.

ICONS

Viața orașului: evenimentele care ne inspiră în perioada 1-15 mai
Turneul ICONS ajunge la Sibiu

O experiență contemporană a legendelor pop-rock e propunerea concertului ICONS, care ajunge la Filarmonica sibiană, în 11 mai, la ora 19:00.

Modelarea muzicii unor nume “iconice” precum Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns’N’Roses sau Aerosmith capătă noi dimensiuni creative datorită unui grup cameral original: mini-orchestră de flaute, marimbă bas și tobe. Pe scenă vor urca Matei Ioachimescu, Irina Rădulescu, The Romanian Flute Ensemble și Maria Rizea.

SELECȚIE DE RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută