Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/04/2024
Eat & Drink

TOP | 6 locuri unde să bei o bere deosebită

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii TOP | 6 locuri unde să bei o bere deosebită Share TOP | 6 locuri unde să bei o bere deosebită
top beri


6 locuri unde să bei o bere deosebită

Indiferent dacă ești în căutarea unei beri bune, dar clasice, a unor inovații artizanale sau a unor rarități, aceste recomandări te vor inspira să descoperi
și să savurezi lumea fascinantă a berii în cele mai mari orașe din țară.

București | Hop Hooligans Taproom

top beri

Adresa: Jean-Louis Calderon 49
Tel.: 0770.247.708

La o aruncătură de băț de București, în Jilava, s-a deschis în 2016 și Hop Hooligans, una dintre cele mai importante berării craft din România, cu un portofoliu impresionant format din peste 100 de beri diferite, ei fiind renumiți și pentru pofta mare de experimentare și inovare. De ceva vreme au și propriul taproom în centrul Bucureștiului.

Brașov | Aftăr Stube

top beri

Adresa: Grigoraș Dinicu 2
Tel.: 0731.919.919

Aftăr Stube are un meniu plin de beri artizanale. În serile de weekend e tot timpul atmosferă, iar multe dintre mese sunt ocupate de brașoveni ieșiți cu prietenii la bere. Aici, Csíki Sör și Berea Czell se simt ca la ele acasă.

Cluj | Blériot

top beri

Adresa: Bld. 21 Decembrie 1989 nr. 18
Tel.: 0758.350.625
Numele cafenelei vine de la Louis Blériot, aviator și inginer francez care în 1909 a efectuat primul zbor complet deasupra unei întinderi mari de apă. Dar localul este renumit printre clujeni și pentru numărul mare de beri artizanale din meniu (în jur de 100), așa că dacă vii aici însetat există riscul de a pleca în „zbor”.

Timișoara | One Two

top beri

Adresa: Piața Traian 6
Tel.: 0720.008.732

One Two e un taproom micuț, dar cu o atmosferă efervescentă, multă bere bună făcută chiar la berăria lor artizanală și care mai dă și street party-uri din când în când. Neapărat de trecut pe aici măcar pentru a testa repede 2-3 sortimente.

Iași | Foom by Nemțeana

top beri

Adresa: Alexandru Lăpușneanu 3
Tel.: 0773.776.225

Foom este berăria celor de la Nemțeana, iar în afară de berea pe care o produc, mai au multe lucruri bune în meniu, cum ar fi tot felul de specialități la grătar. În plus, aici au loc foarte multe evenimente de toate felurile, de la concerte la teatru de păpuși și proiecții de meciuri de fotbal.

Constanța | Zig Zag Pub

top beri

Adresa: Mircea cel Bătrân 4
Tel.: 0770.245.518

Acesta este unul dintre barurile preferate de microbiștii constănțeni, pentru că aici se transmit cele mai importante meciuri de fotbal, pe care le poți viziona alături de multe sortimente de bere internaționale sau locale. Un motiv în plus să treci pe aici e că pe 5 aprilie, Zig Zag Pub împlinește 10 ani de existență.

Text de GRUIA DRAGOMIR | RECOMANDĂRI

Cover Image by carolineandrade from Pixabay

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută