Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 22/04/2024
Film

Programul săptămânii 24 – 28 aprilie la Cinema Victoria și Cinema Timiș.

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Programul săptămânii 24 – 28 aprilie la Cinema Victoria și Cinema Timiș. Share Programul săptămânii 24 – 28 aprilie la Cinema Victoria și Cinema Timiș.
Programul săptămânii 24 - 28 aprilie la Cinema Victoria și Cinema Timiș.


În ultima săptămână dinainte de vacanța de Paște, la Cinema Victoria și Cinema Timiș vă este pregătit un program care vă îmbie la concerte, proiecții de cinematecă românești și internaționale, proiecție cu invitați sau filme de actualitate, toate special selectate pentru a vă atrage în sălile cinematografelor de tradiție ale orașului Timișoara.

Găsiți mai jos programul săptămânii 24 – 28 aprilie la Cinema Victoria și Cinema Timiș. Ne vedem la cinema!

Programul săptămânii 24-28 aprilie la Cinema Victoria

Câte zile, atâtea experiențe diferite și provocatoare în sala de cinema! De la un concert senzual și învăluitor la aventuri prin România și prin lumea largă, de la „demonii creației” la spectacolul succesului și de la thrillere în premieră la filme de colecție redescoperite la #CinematecaItinerantă sau la F-Sides cineclub.

Miercuri, ridicăm ecranul și facem loc pe scenă unui duo muzical care îmbină senzualitatea poeziei arabe cu ritmuri de jazz european la concertul Sarah Murcia (contrabas) și Kamilya Jubran (oud și voce), propus de Institutul Francez și Jazz Updates.

Joi, se arată două aventuri la orizont: una prin România, alături de HORIA, un tânăr care fuge de acasă pe vechea Mobră a tatălui său pentru a-și întâlni iubita, iar cealaltă, spre unul dintre cele mai misterioase și mai puțin explorate locuri din India, la o nouă proiecție BRAHMAPUTRA EXPRESS, urmată de o discuție cu regizorul Silviu Cadia, după ce acum două săptămâni sala noastră a fost neîncăpătoare la premieră.

Ziua de vineri este dedicată creatorilor excentrici, fie ei din lumea filmului sau a sportului. Mai întâi, la premiera CARTEA CU SOLUȚII, fă cunoștință cu un regizor bipolar și paranoic – Pierre Niney, sub bagheta regizorului Michel Gondry – care face un gest neașteptat pentru a-și termina filmul așa cum își dorește el, nu cum vor producătorii. Apoi, vino să afli povestea primului rock star autentic al tenisului, cel care a transformat acest sport într-un spectacol: Ilie Năstase – cunoscut ca NASTY. Imaginile de arhivă inedite și interviurile cu mari vedete ale sportului alb din întreaga lume creionează un portret pe cât de amuzant, pe atât de impresionant.

Sâmbătă, #VinoLaVictoria să vezi în premieră thrillerul lui Wei Shujun, RÂUL UCIGAȘ, în care ancheta unei crime duce la descoperiri mult mai profunde despre oamenii din zonă. Tot sâmbătă, mai mergem o dată pe urmele HIMEREI lui Alice Rohrwacher și ale unui misterios arheolog britanic cu un har deosebit, interpretat de Josh O’Connor.

Duminică, e timpul pentru revizitări și redescoperiri. La Cinemateca Itinerantă, îi mai dedicăm un episod maestrului Lucian Pintilie și readucem pe ecran DE CE TRAG CLOPOTELE, MITICĂ?, un film inspirat din piesa „D-ale Carnavalului” de Caragiale, iar apoi, te invităm vezi cum ies la suprafață sentimente care au stat multă vreme înăbușite la STRANGE DAYS semnat de regizoarea Kathryn Bigelow, la prima proiecție din noul sezon al cineclubului feminist F-Sides, cu tema feelings.zip.

Cei mici au și ei parte de doza lor săptămânală de emoții și aventuri. Sâmbătă, le propunem o poveste despre o prietenie improbabilă, la MICUȚA PING ȘI DRAGONUL, iar duminică, e timpul pentru o misiune specială, împreună cu LASSIE – O NOUĂ AVENTURĂ.

Profită de programul de la Victoria în aceste zile, cât e vremea capricioasă, mai ales că săptămâna viitoare ne vom lua o mică pauză de Paște.

Programul săptămânii 24 - 28 aprilie la Cinema Victoria și Cinema Timiș.

Programul săptămânii 25-28 aprilie la Cinema Timiș

În această săptămână, la Cinema Timiș e sărbătoare! De la Sărbătoarea Paștelui, așa cum este reprezentată în picturi celebre, la un spectacol de tango argentinian, și de la aniversarea a 70 de ani de la lansarea Seven Samurai la premiera celui mai nou film al lui Luca Guadagnino, trecând pe la tribuna formată din Guvernul Copiilor, avem numai motive de bucurie!

Joi, îți aducem un episod special din seria MARI PICTORI PE ECRAN – SĂRBĂTOAREA PAȘTELUI ÎN ARTĂ, așa cum a fost reprezentată de pictori precum Caravaggio, Raphael, Leonardo, El Greco, Rembrandt, Munch sau Michelangelo.

Vineri, rezervă-ți trei ore și jumătate pentru capodopera lui Kurosawa din 1954, CEI ȘAPTE SAMURAI / SEVEN SAMURAI, unul dintre cele mai influente filme din istoria cinematografiei, prezentat în versiunea sa originală, doar la Cinema Timiș.

Programul săptămânii 24 - 28 aprilie la Cinema Victoria și Cinema Timiș.
CEI ȘAPTE SAMURAI / SEVEN SAMURAI

Sâmbătă după-amiază, vino să afli cum arată societatea ideală, imaginată de copii de 7-12 ani, la avanpremiera GUVERNUL COPIILOR 2. Regizoarea și câțiva dintre protagoniști vor fi cu noi în sală pentru o discuție după proiecție.
Seara, îți dăm întâlnire la premiera CHALLENGERS de Luca Guadagnino, în care Zendaya este o fostă jucătoare-fenomen de tenis devenită antrenoare, care nu își cere scuze pentru jocul ei pe teren sau în afara lui.

Încheiem săptămâna duminică, pe ritmuri argentiniene, cu PIAZZOLLA TANGO NIGHT – un recital excepțional pe muzica lui Astor Piazzola, completat de un spectacol de dans, cu dansatori de elită din Argentina și din România.

Dacă l-ai tot ratat, mai ai o șansă de a vedea BACK TO BLACK, filmul despre tumultuoasa poveste a cântăreței Amy Winehouse, joi seara.

Programul săptămânii 24 - 28 aprilie la Cinema Victoria și Cinema Timiș.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută