Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 30/04/2024
Film

Câștigătorii Galei Premiilor Gopo 2024

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Câștigătorii Galei Premiilor Gopo 2024 Share Câștigătorii Galei Premiilor Gopo 2024
Câștigătorii Galei Premiilor Gopo 2024


Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

Libertate este marele câștigător al trofeului Gopo pentru Cel mai bun film. Cele mai aplaudate momente de pe scena Galei vor putea fi urmărite joi, pe 1 mai, de la ora 22:30, pe PRO CINEMA.

Actorii Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Andreea Vasile, Olimpia Melinte, Denis Hanganu, Cătălina Grama, Paul Ipate, Oana Pellea, Marius Manole, Emilian Oprea, Maria Obretin, Adrian Văncică, Bogdan Dumitrache, Alexandru Ion regizorii Emanuel Pârvu, Tudor Giurgiu, Tudor D. Popescu, Cristian Pascariu și criticul de film Irina Margareta Nistor au fost printre personalitățile care au acceptat invitația de a participa la ceremonia de decernare a Premiilor Gopo, prezentată în premieră de actorul de stand-up comedy, Claudiu Teohari (Teo).

" "
Câștigătorii Galei Premiilor Gopo 2024
Cel mai bun film, Libertate, foto Adrian Holerga

Libertate, regizat de Tudor Giurgiu și produs de Libra Films, a fost marele câștigător al serii, obținând trofeul pentru Cel mai bun film în urma procesului de votare la care au participat peste 800 de profesioniști din lumea filmului autohton. Libertate a obținut alte 9 trofee.

Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal, oferit de Aqua Carpatica, a ajuns la Ilinca Manolache pentru rolul său din lungmetrajul Nu aștepta prea mult de la sfîrșitul lumii.

Premiul pentru Cea mai bună regie, oferit de Banca Transilvania, i-a revenit lui Tudor Giurgiu pentru filmul Libertate.

Câștigătorii Galei Premiilor Gopo 2024
Tudor Giurgiu, cea mai buna regie, foto Adrian Holerga

Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal, oferit de Promenada Mall București, i-a revenit lui Alex Calangiu, protagonistul filmului Libertate (r. Tudor Giurgiu).

Maria Popistașu a fost distinsă cu Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar, pentru rolul din Taximetriști (r.Bogdan Theodor Olteanu), iar Iulian Postelnicu a fost desemnat Cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul din  Libertate.

Premiul pentru Cel mai Bun Scenariu, oferit de Dacin Sara, a ajuns anul acesta la  două dintre filmele nominalizate. Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu pentru filmul Libertate și Radu Jude pentru filmul Nu aștepta prea mult de la sfîrșitul lumii.

Între Revoluții,  regizat de Vlad Petri, a fost desemnat Cel mai bun documentar.

Premiul pentru Tânără Speranță oferit de Conceptual Lab by Theo Nissim i-a fost acordat Niko Becker pentru rolul Dumitru din filmul Spre Nord. Premiul pentru cea mai bună imagine i-a fost oferit lui George Chiper-Lillemark pentru filmul Spre nord.  Viorica Petrovici a câștigat Premiul pentru Costume, oferit de Cellini, iar Vali Ighigheanu a câștigat Premiul pentru cele mai bune decoruri,  pentru lungmetrajul Libertate.

La categoria scurtmetraj, premiul a fost oferit filmului Acolo unde bărcile nu ajung , r. Vlad Buzăianu. La categoria Cel mai bun film european, voturile profesioniștilor din cinematografie și ale criticilor de film au mers către Anatomia unei prăbușiri / Anatomie d’une chute (r. Justine Triet, Franța), distribuit de Voodoo Films, iar Premiul Publicului, pentru producția cu cel mai mare succes la box-office, a fost acordat filmului Miami Bici 2 (r. Jesús del Cerro).

Una dintre cele mai valoroase actrițe din România, Rodica Mandache, a fost onorată în cadrul Galei cu Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră, oferit de Apa Nova – o companie Veolia. Artistul Dan Nuțu, a fost de asemenea distins cu Premiul pentru Întreaga Activitate, oferit de Primăria Municipiului București prin ArCub, iar Premiul Special a fost  acordat cascadorului Adrian Ștefănescu.

Gala Premiilor Gopo a fost marcată de momente pline de emoție prin prezența artistei Lucia, care a susținut un recital care a marcat momentul In memoriam al serii și al artistei Eva Kiss, care a interpretat piesa Libertate. Pe scenă au urcat și formațiile Delta pe obraz și 10 Prăjini.

Înregistrarea Galei Premiilor Gopo 2024 va fi difuzată pe 1 mai, de la ora 22:30, pe PRO Cinema.

Câștigătorii Galei Premiilor Gopo 2024

Cel mai bun film de lungmetraj: Libertate, producători: Oana Bujgoi Giurgiu, Tudor Giurgiu | România (Libra Films)

Cea mai bună regie: Tudor Giurgiu pentru filmul Libertate

Cel mai bun actor în rol principal: Alex Calangiu pentru rolul Viorel Stănese din filmul Libertate

Câștigătorii Galei Premiilor Gopo 2024
Alex Calangiu, Cel mai bun actor rol principal, foto Adrian Holerga

Cea mai bună actriță în rol principal: Ilinca Manolache pentru rolul Angela Răducanu din filmul Nu aștepta prea mult de la sfîrșitul lumii

Cel mai bun actor în rol secundar: Iulian Postelnicu  pentru rolul Lt. Col. Dragoman din filmul Libertate

Cea mai bună actriță în rol secundar: Maria Popistașu pentru rolul Ilinca din filmul Taximetriști

Cel mai bun scenariu: Cecilia Ștefănescu, Tudor Giurgiu pentru filmul Libertate

Radu Jude pentru filmul Nu aștepta prea mult de la sfîrșitul lumii

Cea mai bună imagine: George Chiper-Lillemark pentru filmul Spre nord

Cel mai bun montaj: Réka Lemhényi pentru filmul Libertate

Cel mai bun sunet: Tamás Székely, André Rigaut pentru filmul Libertate

Cea mai bună muzică originală: Marius Leftărache pentru filmul Boss

Cele mai bune decoruri: Vali Ighigheanu pentru filmul Libertate

Cele mai bune costume: Viorica Petrovici pentru filmul Libertate

Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură: Petya Simeonova, Domnica Bodogan pentru filmul Libertate

Cel mai bun film de debut: Spre nord, r. Mihai Mincan

Cel mai bun documentar: Între revoluții, r. Vlad Petri, producător: Monica Lăzurean-Gorgan | România (Activ docs)

Cel mai bun scurtmetraj: Acolo unde bărcile nu ajung , r. Vlad Buzăianu, producător: Ana Maria Antoci (Tangaj Production)

Premiul publicului: Miami Bici 2, r. Jesús del Cerro

Tânără speranță: Niko Becker pentru rolul Dumitru  din filmul Spre nord

Câștigătorii Galei Premiilor Gopo 2024
Niko Becker, Tanara Speranta, foto Adrian Holerga

Cel mai bun film european: Anatomie d’une chute/ Anatomia unei prăbușiri, r.  Justine Triet | Franța  (distribuitor: Voodoo Films)

Câștigătorii Galei Premiilor Gopo 2024
Rodica Mandache, foto Adrian Holerga

Premiul pentru întreaga carieră: Rodica Mandache

Premiul pentru întreaga activitate: Dan Nuțu

Câștigătorii Galei Premiilor Gopo 2024
Adrian Ștefănescu, Premiu Special

Premiul special: Adrian Ștefănescu

Gala Premiilor Gopo este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Ministerului Culturii, al Centrului Naţional al Cinematografiei, Babel Communications și Dacin Sara, în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Arcub.

Sponsori principali: Apa Nova – o companie Veolia, Banca Transilvania, Campari, Cellini, Promenada Mall, Nepi Rockcastle

Sponsori: Vodafone, IQOS, Sephora România, Pepsi, Aqua Carpatica, Conceptual Lab by Theo Nissim, Asociația Environ,  Ginissima

Parteneri: TNB,  Casa de vinuri Cotnari, BlackCab, Domeniile Sâmburești, Grand Hotel Bucharest, Tribute, Tudor Tailor, Institutul Liszt

Servicii profesionale: PWC

Parteneri Media Principali: PRO TV, Voyo

Parteneri media: ROCK FM, A List Magazine, Radio România Cultural, IQAds, Agerpres, Haute Culture, Biz, Films in Frame, Like5.ro, FILM Menu, Post Modern, Zile și Nopți, Cinemap, LiterNet, All about Romanian Cinema (AaRC).

Partener monitorizare: mediaTRUST

Ne puteți urmări pe:

– Website: premiilegopo.ro

– Facebook: facebook.com/PremiileGopo

– Instagram: instagram.com/premiilegopo

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută