Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/03/2024
Zile si Nopti

Ce poți face în Iași de 8 Martie

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii Ce poți face în Iași de 8 Martie Share Ce poți face în Iași de 8 Martie
Ce poți face în Iași de 8 martie


Unii îi spun Ziua Mamei, alții pur și simplu, Ziua Femeii. Cert este în lume, ziua de 8 martie este dedicată în totalitate femeii și în unele state este declarată chiar zi națională liberă. Este o zi în care femeile sunt recunoscute pentru realizările lor, fără a ține cont de diferențele naționale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice. 

Pe lângă asta, de 8 martie se și petrece, așa că iată o listă cu ce poți face în Iași pentru a celebra femeile din viața ta. 

 Ce poți face în Iași de 8 Martie

Festivalul Solidarității Feminine

Festivalul Solidarității Feminine a fost gândit ca un spațiu de celebrare a puterii colective, care marchează într-un mod special ziua de 8 martie, oferind o dimensiune mai incluzivă. Ca parte din acest festival, poți sărbători feminitatea participând la Protestul de Ziua Internațională a Drepturilor Femeilor care începe la ora 17:00, cu punctul de întâlnirii în Piața Unirii, în spirit de solidaritate și unitate împotriva discriminării și violenței de gen. 

Tot în cadrul festivalului, sâmbăta de la ora 20:00, se petrece la Acaju la un concert Sofia Zadar urmat de Women’s Anthem Party. 

 

Petreceri

 • Party Old but Gold – Womens Day Special în Legend. Te vei întoarce în vremea adolescenței din anii 90-2000 printr-o selecție de hituri naționale și internaționale, alese pe sprânceană de DJ Maruska. Pe parcursul serii te vor aștepta și alte câteva surprize. Accesul este gratuit, doar în baza consumațiilor în local. 
 • Party Night – „Power to the Ladies”. La the Trumpets, începând cu ora 20:00 se celebrează puterea feminității contemporane, indiferent că vine sub formă de girl power, girl boss sau lioness mom, cu muzica divelor precum Beyonce, Taylor Swift sau Miley Cyrus. Primul cocktail este din partea casei.  
 • Petrece ziua femeii făcându-ți pielea de găină la un Live Viollin Sesion, la Crazy Frog. Se anunță un eveniment plin de emoție și ritmuri incendiare.  

 

Opțiuni de cină cu tematica 8 Martie

 • Ia-ți prietena, mama, sora sau fiica și bucură-te de un festin culinar la Veranda, începând cu ora 19:00. Gazdele promit o atmosferă de vis, unde feminitatea și primăvara vor fi ingredientele principale din meniul rafinat, pregătit ca la carte. Acordurile muzicale live ale Trupei Stage Up vor adăuga o notă de eleganță și farmec fiecărui moment.
 • Tot un festin culinar acompaniat de muzică live și o tombolă te așteaptă și la Little Texax, în sala Glen Rose. Meniul sofisticat include trei preparate de tip fine dinning, cu trei opțiuni de desert în ediție limitată, iar muzica este asigurată de Soundcheck Iași (Anca Șerban, Andreea Sălăvăstru și Robert Popescu – voce; Alex Jaxx – saxofon; Vlad Lazăr – chitară; Călin Andrei – tobe; Cătălin Huțanu – pian). Pachetul mai include și un photocorner și fotograf profesionist, plus un atelier special de creație pentru copiii energici care își însoțesc părinții. 
 • Ziua femeii se sărbătorește și la ZORI restaurant, aducând-o pe Pastry Chef-ul Anca Turtureanu în rol de invitat la o cină colaborativă. Anca promite să gătească cele mai bune dulciuri pentru sărbătoritele acestei zile, alături de un meniu special creat pentru 8 martie. 

 

Evenimente culturale

 • Teatrul Național a pregătit o seară culturală dedicată femeilor cu piesa „Orașul cu fete sărace” în regia lui Radu Afrim, începând cu ora 19:00 în sala Teatru la Cub. 
 • Vibrații Muzicale la FOOM. Ziua de 8 martie se sărbătorește la Foom by Nemțana prin muzică live, cu Duetul Freamăt, Dan Țipirigan și Ema Burdă, care aduc în dar un vibe fresh și energic tuturor femeilor. 
 • Cum unei femei îi stă cel mai bine râzând, pe 8 martie, Doru Octavian Dumitru va face ceea ce știe el mai bine pe scena Sălii Unirii de la Cinema Victoria. Începând cu ora 19:00, invită doamnele și domnișoarele la „O seară de râs”. 

 

Activități extra

 • Femeile cu spirit de aventură și care iubesc mișcarea se adună sâmbătă, 9 martie, începând cu ora 14:30, la un tur de plimbare pe e-bike, prima tură dedicată femeilor curajoase, dornice de explorat și iubitoare natură. Tura este destinată oricărei persoane care a mai mers măcar o dată pe bicicletă și vrea să se relaxeze făcând mișcare și are ca punct de întâlnire Oaza Taină Vie. Echipamentul este asigurat în totalitate de organizatori.
 • Creează amintiri împreună cu femeile dragi din viața ta la Caferamica printr-un atelier de pictat pe vase de ceramică. Poți alege de pe raft cana preferată pe care să o pictezi sau diverse sortimente de farfurii, boluri, vaze, ornamente și decorațiuni.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută