Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/02/2024
Viața Orașului / CityZen

”Cum am fugit în Tailanda fără ca nici eu să știu” de Tudor Șt. Popa

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii ”Cum am fugit în Tailanda fără ca nici eu să știu” de Tudor Șt. Popa Share ”Cum am fugit în Tailanda fără ca nici eu să știu” de Tudor Șt. Popa


Nici măcar eu nu am știut că o să plec în Tailanda pentru o lună. Toată luna ianuarie.

Deși era un gând pe care îl am de câțiva ani de zile, mi-am găsit de fiecare dată scuze să nu mi-l îndeplinsc. Câteva întâmplări din viața mea au făcut ca sfârșitul de 2023 să îmi aducă dorința de a pleca. Mâine. Așa că în prima zi a anului, la prima oră a zilei, eram îmbarcat în avionul care mă ducea la câteva mii de kilometri depărtare de casă, fără vreun plan, fără să știu ce voi face acolo.

Cu rucsacul în spate în care am împachetat doar două perechi de pantaloni și câteva tricouri și bluze subțiri cu mânecă lungă, am pășit pe pământ tailandez, iar singurul lucru clar știut a fost acela că nu știu nimic din ce voi face. Principiul meu de călătorit a fost simplu: îmi iau cazare pentru 4-5 zile, iar în ultima noapte înainte de check-out mă decid unde voi pleca în continuare. Așa am ajuns să cunosc oamenii din Singapore și Kuala Lumpur, iar Arabia Saudită, India și Dubai au fost bifate și ele.

Dar cel mai plăcut moment a fost atunci când am ajuns pe o insulă pustie, departe de turiști, pentru că așa am decis eu să îmi aleg destinația punând pur și simplu degetul pe hartă cu ochii închiși. Și a fost fenomenal. Am cunoscut localnicii, ba chiar am locuit în casa lor, iar femeia care-mi servea zilnic minunatele mâncăruri în “restaurantul” de pe marginea drumului îmi scrie și acum că îi este dor de mine.

O experiență pe care o recomand oricui. Iar pentru asta ai nevoie doar de… curajul de a nu-ți găsi scuze.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută