Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/01/2024
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

Trei piese sobre de urmărit la început de an

Iuliana Ciocîrlan De Iuliana Ciocîrlan
Comentarii Trei piese sobre de urmărit la început de an Share Trei piese sobre de urmărit la început de an
Trei piese


Au trecut sărbătorile, am aflat care este culoarea anului 2024 (Peach Fuzz, pentru curioși), aşa că e timpul să ne gândim la activităţi ceva mai serioase, dar la fel de relaxante. Pentru cei care și-au propus ca în noul an să aibă mai multe ieșiri la teatru, vin cu trei recomandari de piese  (sobre) care doar ce au avut premiera luna trecută.

Doamna Noastră de pe Strada 121

Doamna Noastră de pe Strada 121

O co-producție Incipient & Unteatru, spectacolul propune o explorare captivantă a iubirii, a pierderii și a puterii conexiunii umane. Acțiunea se desfășoară în jurul morții bruște a surorii Rose, o călugăriță iubită de la o școală catolică locală. Pe măsură ce foștii ei studenți și prieteni se adună pentru a-și aduce omagiile, răni vechi și probleme nerezolvate ies la suprafață. Intriga? Cineva a furat cadavrul. Regia și adaptarea textului lui Stephen Adly Guirgis îi aparțin Mihaelei Sîrbu, iar din distribuție fac parte actori precum Dana Rogoz, Richard Bovnoczki și Codrin Boldea.

LOVERBOY. în vreme de război

LOVERBOY. în vreme de război

Producție a Teatrului Apropo realizată în cadrul programului cultural multianual Culori de Piper-A, piesa este un one-woman-show, excelent interpretat de Marina Fluerașu, în regia Casandrei Topologeanu, inspirat din mărturiile victimelor traficului de ființe umane, racolate prin metoda „Loverboy”. Pentru cei care ezită să-l vadă, mai trebuie amintit că acțiunea piesei invită, cu umor, la o analiză a unui viitor în care ura, puterea și războiul tind să devină acceptate ca normalitate. Spectacolul vorbește despre lipsa ocrotirii propriului ecosistem, lipsa educației și a protecției sociale, în contextul declanșării războiului din Ucraina.

Cine l-a ucis pe tata?

Cine l-a ucis pe tata?

În regia lui Andrei Măjeri, este o piesă ce urmărește relația fragilă dintre un fiu și un tată, pe un fundal politic și social dominat de incertitudine, precaritate și criză. În această adaptare a romanului lui Édouard Louis de la Teatrul Metropolis, Eddy Moacă-frumoasă glisează continuu între încercarea de a-și defini identitatea, în lipsa unor modele familiale decisive, între reflecții de natură filosofică, politică și îmbrățișarea nesilită a violenței celorlalți, dar și a tăcerilor asurzitoare ale familiei. Din distribuție fac parte Adelin Tudorache, Alex Iezdimir, Eduard Chimac, Hunor Varga, Iustin Danalache și Vlad Ionuț Popescu.

» Recomandări de Iuliana Ciocîrlan | Program Teatru București

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută