Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/01/2024
Zile si Nopti

PRIN ORAŞ | Printre întâlniri de proiect… pe ultima sută de metri

Alexandra Lupu De Alexandra Lupu
Comentarii PRIN ORAŞ | Printre întâlniri de proiect… pe ultima sută de metri Share PRIN ORAŞ | Printre întâlniri de proiect… pe ultima sută de metri
PRIN ORAŞ


PRIN ORAŞ | Printre întâlniri de proiect… pe ultima sută de metri

Când ești student și spui ianuarie, spui probabil și spălat pe față cu apă rece după sărbători ca să te trezești la timp pentru sesiune. Se știe că sesiunea nu înseamnă doar examene, ci și proiecte de predat, susținut și, cum pentru mulți sărbătorile sunt doar sărbători și nu se cuvine să le umplem cu deadline-uri că de’, e o perioadă sfântă din an, e posibil ca proiectele să fie începute chiar acum, ceea ce înseamnă că e nevoie de niște zile productive.

Așa că, drag om calm după sărbători, dar agitat după ele că trebuie să te vezi cu colegii să faceți un proiect împreună, îți las aici o variantă de zi productivă, ca să fii la fel de calm cum erai de sărbători.

Creierul odihnit face treabă mai bună, așa că recomandarea mea e să programați întâlnirea de lucru în prima jumătate a zilei. Cafeluța o puteți bea împreună, o bârfă face mai bine decât o discuție stresantă despre proiect, așa că un context plăcut ajută în găsirea unei atmosfere plăcute de lucru. Recomandarea mea de spațiu în care să vă întâlniți este Twenty Eight Cafe (Strada Ion Câmpineanu 23).

PRIN ORAŞ | Printre întâlniri de proiect... pe ultima sută de metri
Twenty Eight Cafe

Este aproape de Universitate și are un spațiu deosebit la etaj, o platformă suspendată, unde stai pe pernuțe sau pe băncuțe la măsuțe mici sau mari de cafea. Ziua poate fi spațiu de lucru, iar seara loc de boardgames pentru că le găsești acolo pe toate puse la dispoziția grupului  tău.

Dacă ați terminat în prima parte a zilei planul de lucru, la prânz este timpul pentru o pauză bine meritată. La Ciorbe și Plăcinte (Bulevardul Ion C. Brătianu 38), puteți mânca o ciorbă caldă și o plăcintă cu carne sau alte preparate tradiționale românești.  În drum spre locația prânzului, vă puteți opri pe la anticariatele din preajma Universității, poate prindeți  o ofertă bună sa chiar ceva care să vă ajute la proiect.

PRIN ORAŞ | Printre întâlniri de proiect... pe ultima sută de metri
Anticariat UNU

Unul dintre acestea este Târgul Cărții (Strada Doamnei 27-29) un loc plin de cărți de toate felurile și Anticariat UNU (Strada Academiei 4-6), un loc unde găsiți atât cărți, cât și obiecte de colecție, un loc un pic mai înghesuit, dar cochet.

PRIN ORAŞ | Printre întâlniri de proiect... pe ultima sută de metri
Cărturești Carusel. Foto © Cosmin Dragomir

După masă, fiind aproape de zona Piața Unirii, dacă vreți să continuați lucrul, puteți merge la Cărturești Carusel (Strada Lipscani 55). Căutați jos sau la primele etaje cărțile sau revistele care deja știți că v-ar ajuta pentru proiect și savurați ceva bun de băut de la bistro-ul de sus. Este un loc bun dacă vreți să vă luați notițe și să vă structurați informația, discutând în același timp cu colegii de echipă.

În schimb, dacă aveți nevoie de un spațiu mai generos de lucru și aveți deja materialul selectat, puteți merge la Cafeneaua Klauss, pe bulevardul Nicolae Bălcescu 36, un loc generos, cu multă lumină naturală, muzică bună pe fundal și un meniu care include atât cafea, cât și ceai. Este un loc bun atât pentru lucrul individual, cât și pentru lucrul în grup, cu câteva mese mari care sunt perfecte pentru utilizatorii de laptopuri și cu prize la tot pasul.

PRIN ORAŞ | Printre întâlniri de proiect... pe ultima sută de metri
Cafeneaua Klauss

Pe seară, atunci când deja s-a întunecat afară, relaxați ochii și mintea, faceți o plimbare scurtă pe jos, intrați într-un magazin preferat sau explorați unul nou, în care nu ați mai intrat niciodată. Deconectați-vă pentru câteva momente de ceea ce ați lucrat pe parcursul zilei și doar bucurați-vă de o seară în oraș. Până la ziua următoare de studiu și lucru, sper că ați avut o zi productivă și plăcută și că s-a înlăturat o parte din stresul inițial. Sigur, asta până la următorul proiect… : )

» Text de ALEXANDRA LUPU | București

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută