Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/01/2024
Evenimente Festival Viața Orașului

Evenimentele din acest an de trecut în agendă

Adina Chirvasă De Adina Chirvasă
Comentarii Evenimentele din acest an de trecut în agendă Share Evenimentele din acest an de trecut în agendă


Evenimentele din acest an de trecut în agendă

Brașovul este frumos în fiecare anotimp și indiferent de perioada în care alegeți un sejur aici, orașul nu vă va dezamăgi, cu ale sale peisaje, obiective turistice, cafenele sau străduțe medievale. Însă ar fi păcat să ajungeți în burgul transilvan și să nu vă bucurați de evenimentele tradiționale ale orașului. Am pregătit o listă pe care o puteți consulta atunci când va programați concediul în Brașov.

Massif

Evenimentele din acest an de trecut în agendă massif

Festivalul Massif 2024 va avea loc în perioada 14-17 martie, în Poiana Braşov. Cea de-a doua ediţie a celui mai mare festival de muzică dintr-o staţiune montană vine cu o abordare wild şi cu multe activităţi, au anunțat organizatorii, care promit să aducă pe pârtiile din staţiune un mix de genuri muzicale, activităţi montane şi entertainment. Prima ediţie a festivalului Massif a adunat peste 38.000 de iubitori ai muzicii, distracţiei şi muntelui, în cele 3 zile de show-uri şi concerte live din Poiana Braşov.

" "

Săptămâna Comediei

Evenimentele din acest an de trecut în agendă saptamana comediei
Foto © Florin Ghioca

La început de iulie, Brașovul va râde în hohote, într-o nouă ediție a Săptămânii Comediei, a 11-a la număr. Axa principală a festivalului o reprezintă spectacolele de teatru profesionist, atât ale teatrelor de renume din București, cât și din zona independentă. Pe lângă acestea, evenimentul propune activități și pentru cei mici. Vor fi filme special proiectate pentru ei, dar și concerte, ateliere de teatru, spectacole de improvizație.

Brașov Jazz & Blues Festival

În perioada 15-18 august 2024, Brașovul va găzdui o nouă ediție a festivalului de jazz și blues, care animă centrul istoric al orașului. În 2023 au fost cinci puncte de festival, cu scene amplasate Piața Sf. Ioan, Piața Brassai, Parcul Central Nicolae Titulescu (două scene) și Juno Wine Garden.

Evenimentele din acest an de trecut în agendă brasov jazz blues festival
Antonio Lizana & Oriente. Foto © Florin Ghioca

După spectacolele invitaților, petrecerea continua în Deane’s Irish Pub & Grill, în cadrul jam session-urilor, iar anul trecut a avut și două concerte de gospel la Bisericile Fortificate din Prejmer și Bod. Ca în fiecare an, agenda evenimentului este completată de filme muzicale, documentare biopics, dar și filme pentru întreaga familie.

Oktoberfest

Evenimentele din acest an de trecut în agendă

Începutul de septembrie înseamnă, la Brașov, Oktoberfest. Din 2023 s-a prezentat într-o locație nouă, în Parcul Tractorul, dar a păstrat formula distracției: concursurile Miss Oktoberfest, Regele Oktoberfest, jocurile speciale, toate cu premii, negustori cu bucate alese și râuri de bere. Iar toate au fost însoțite de nelipsitul „Zike zake, zike zake, Hoi, hoi, hoi!”. În 2023, distracția a ținut 11 zile.

Dracula Film Festival

Evenimentele din acest an de trecut în agendă dracula film festival

La finalul lunii octombrie, în preajma Halloweenului, Brașovul redevine scenă pentru Dracula Film Festival. În 2024 va avea loc între 28 octombrie și 3 noiembrie și promite experiențe cinematografice inedite, premiere, întâlniri cu autori ai filmelor, cineconcerte sau lansări de carte.

Dracula Film Festival se definește drept un spațiu de întâlnire al pasionaților de fantasy&horror, drept pentru care propune o mare varietate de forme de expresie ale fanteziei, de la film de artă şi documentar până la Thriller, SF sau Horror. În scurt sau lungmetraj.

» Text de Adina CHIRVASĂ | Brașov

Galerie imagini

Share

2 răspunsuri

  1. Buna ziua mă numesc Carolea Izabella am o rulota cu langos aș dori să vin la festival. in poiana Brașov. Tel 074576807

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută