Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/12/2023
Muzică / Muzica nouă

Ce ascultăm în luna decembrie 2023

Alex Mușat De Alex Mușat
Comentarii Ce ascultăm în luna decembrie 2023 Share Ce ascultăm în luna decembrie 2023
ce ascultam in decembrie 2023


Ce ascultăm în luna decembrie 2023

În ultima lună din an ascultăm pop, swing și disco, la finalul unui 2023 în care vânzările de casete audio din Marea Britanie au atins cel mai mare nivel din 2003 încoace.

Nu de alta, dar poate acesta este un semn să le facem cadou melomanilor din viața noastră nu CD-uri, nici vinyluri, ci micile casete audio, vedetele necontestate ale lui 2023.

Seth MacFarlane & Liz Gillies

Seth MacFarlane and Liz Gillies album ce ascultam in decembrie 2023

We Wish You The Merriest

Dați drumul la șemineu (sau puneți un visual pe TV, dacă nu aveți unul), împodobiți bradul și dați play unui album care vă va transporta către epoca de aur a big band-urilor ce interpretează colinde cu arome de swing.

Nu, nu este vorba de Frank Sinatra, ci de Seth MacFarlane, renumitul creator al faimosului sitcom animat Family Guy.

Seth MacFarlane and Liz Gillies album ce ascultam in decembrie 2023

Însoțit de actrița și cântăreața Liz Gilies, MacFarlane propune o călătorie către momentele în care colindele încălzeau casele americanilor, într-o eră a războaielor mondiale, a explorărilor spațiale și a crizei atomice.

Rudolph the Red-Nosed Reindeer, Winter Wonderland sau Here Comes Santa Claus sunt reorchestrate și înregistrate modern, însă fără a-și pierde farmecul atemporal, gata să ne însoțească în serile friguroase de decembrie.

The Beatles

now and then the beatles

Now and Then

Cu ajutorul tehnologiei A.I., care a reușit să elimine zgomotul de pe fundalul casetei audio, Paul McCartney și Ringo Starr au finalizat demo-ul lui John Lennon, înregistrat la finalul anilor ’70.

the beatles then and now ce ascultam in decembrie 2023

În plus, deoarece George Harrison a apucat și el să imprime chitara peste înregistrarea lui Lennon, putem spune că avem, în sfârșit, o nouă piesă Beatles, la 53 de ani de la despărțirea trupei.

Însoțită de un videoclip aflat la granița dintre omagiu și kitsch oarecum asumat, Now and Then reprezintă un nostalgic pod între vremuri, iar Beatles ne demonstrează că pot domina topurile chiar și la jumătate de secol de la despărțire, într-o eră în care muzica anilor ‘60 nu se află neapărat în vârful preferințelor publicului mainstream.

Cher

Cher Christmas ce ascultam in decembrie 2023

Christmas

După ce a declarat că nu o să lanseze vreodată un material de Crăciun, iată că febra sărbătorilor a cuprins-o și pe Cher.

Cher Christmas ce ascultam in decembrie 2023

Astfel, albumul cu numărul 27 din cariera artistei ne-o prezintă pe Cher interpretând o gamă diversă de cântece: Run Rudolph Run, de la Chuck Berry, Please Come Home for Christmas, compus și interpretat de pianistul Charles Brown, sau duetul cu Stevie Wonder, What Christmas Means to Me.

Sunt doar câteva dintre piesele pe care le putem asculta pe LP-ul artistei, care pare că nu are de gând să se retragă prea curând.

Cu peste 21.000 de exemplare vândute imediat după lansare, Christmas ne oferă piese pline de vervă, reprezentând un veritabil slalom stilistic printre Motown, R&B, rock’n’roll, disco și jazz.

Text de Alex Mușat | Muzică

Cover foto Erik Mclean

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută