Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/12/2023
Evenimente Viața Orașului

„Steaua sus răsare” la Opera Brașov

Adina Chirvasă De Adina Chirvasă
Comentarii „Steaua sus răsare” la Opera Brașov Share „Steaua sus răsare” la Opera Brașov
„Steaua sus răsare” la Opera Brașov


„Steaua sus răsare” la Opera Brașov

Luna decembrie este, fără îndoială, luna Operei, la Brașov, atunci când instituția prezintă cel mai așteptat spectacol al anului – concertul de Crăciun.

Aflată și în an aniversar – 70 de ani de activitate – instituția culturală a pregătit melomanilor trei seri speciale, în 15, 16 și 17 decembrie 2023, cu tradiționalul concert, care în acest an este reunit sub titlul „Steaua sus răsare”.

Va fi un tur de forță pentru soliști și invitați, care promit momente magice și un repertoriu pe măsură. Pentru că Sărbătoarea Crăciunului înseamnă bucurie, Opera Brașov propune un program artistic variat și bogat, de la tradiționalele colinde românești, la veselele cântece de Crăciun din repertoriul internațional, iar invitații vor oferi recitaluri surpriză.

„Crăciunul la Opera Brașov! Crăciunul… împreună! Crăciunul… acasă! Ce sentiment mai bogat, mai cald și mai emoționant decât acesta? Să fim toți, împreună, colindând și sărbătorind Nașterea Mântuitorului!

Pentru prima dată în cadrul spectacolului de Crăciun, vor veni ca invitați ai Operei Brașov îndrăgiții interpreți Marcel Pavel, Alexandra Crișan și Bogdan Ota, în calitate de pianist și compozitor. Ca în fiecare an, Corul de Copii UNISON – Seniorii sărbătorește alături de noi, prezența lor fiind o constantă în cadrul stagiunii.

Totodată, rămânem fideli ideii de a promova tinerii artiști, de aceea o avem, ca invitată, pe Ioana Mîrți, studentă la clasa profesoarei Anda Pop, solista noastră fiind, în același timp, coordonatorul spectacolului de Crăciun. Ca de fiecare dată, soliștii, orchestra, corul și baletul Operei Brașov vor fi gazdele dumneavoastră, cei care vă vor face să vă simțiți ca acasă!

Conducerea muzicală îi va aparține maestrului Andrei Tudor, prieten apropiat al instituției noastre, iar regia artistică poartă semnătura Andei Tabacaru. Amfitrionul serii va fi carismaticul Adrian Nartea, care revine, pentru al doilea an consecutiv, pe scena Operei Brașov.

Programul spectacolului este unul foarte bogat și ne vom regăsi, cu siguranță, atât în sensibilele colinde românești și vom avea ocazia de a călători pe întreg mapamondul, prin intermediul pieselor internaționale din repertoriul universal dedicate Crăciunului”,

a dezvăluit Mihai Irimia, director artistic al Operei Brașov.

„Steaua sus răsare” la Opera Brașov

Spectacolul durează trei ore și are o pauză.

Text de Adina Chirvasă | Evenimente

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută