Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/11/2023
Lifestyle / Fashion

Fashion trends | Bazele garderobei

Andrada Dincă De Andrada Dincă
Comentarii Fashion trends | Bazele garderobei Share Fashion trends | Bazele garderobei
bazele garderobei trends


„Wear clothes that matters” | Bazele garderobei

Afost odată ca-n povești, a fost ca niciodată, din rude mari fashionești, o prea frumoasă… bluză. Într-o zi, printre umerașe, o duduie se arată, văzu bluza și rămase pe loc încântată. Cum patima shoppingului greu se potolește, fata cu bluza la casă se trezește.

Și pleacă ea încântată de noua achiziție, fără să realizeze că bluza ei cea nouă o să zacă în dulap foarte mult timp nepurtată.

De ce?

Motive-s multe: ba nu se potrivește, ba ocazie în care să poarte nu se arată, ba se schimbă trendul și, domne, „Nu se mai poartă.”

Trecând acum de Luceafărul reinterpretat, ți s-a întâmplat vreodată să cumperi ceva crezând cu tărie că garderoba ta nu ar fi completă fără?

Chit că ești în categoria celor care au răspuns afirmativ, chit că te afli în tabăra celor cumpătați la capitolul shopping, află că există câteva obiecte vestimentare, acele piese statement, potrivite indiferent de anotimp sau de trend. Sunt, practic, piesele care nu ar trebui să lipsească din garderoba nimănui sau, cel puţin, aşa socotesc mai marii fashionului.

Astfel, astăzi vorbim (scriem/citim, după caz) despre bazele garderobei.

Coco Chanel a zis… „Să fie dungi!”

bazele garderobei trends
Fitted Stripe Roll Neck Top – CK | Foto calvinklein.com

Imprimeul marinăresc domină lumea Franței de la Napoleon încoace, însă apriga Coco Chanel și vacanțele sale de pe Riviera Franceză sunt cele care l-au popularizat cu adevărat. Modelul elegant și versatil a fost îmbrățișat cu ușurință la vremea aceea, iar trendul continuă și în prezent, datorită tușelor sale elegante, pe alocuri luxury.

Ca și coloristică, există o diversitate cromatică în ceea ce privește dungile: consacratele dungi albastre, dublate acum de dungi roz, verzi, roșii și lista poate continua cu întreg registrul cromatic.

Cum a zis un înțelept, you can never have too many strips.

Albul nu e chiar atât de infantil

bazele garderobei trends
Slim Ribbed Long Sleeve Top – CK | Foto calvinklein.com

Un tricou alb poate fi perceput ca o pânză din care poți crea cu ușurință multiple look-uri din orice sferă vrei: sport, casual, elegant. Oricât de simplu, banal ți s-ar părea, este cea mai versatilă piesă pe care o poți avea în dulap, numai bună pentru zilele de tipul „Eu cu ce mă îmbrac?” și nu numai.

Indiferent de trend, de eveniment sau de perioada anului, un tricou alb va funcționa perfect. În cazul lui, simplicty is the key nu e un clișeu, ci o realitate.

P.S.: întreaga teorie este valabilă și pentru o cămașă albă, so choose your fighter and enjoy your style!

When in doubt, wear denim

bazele garderobei trends
Fitted Denim Mini Dress – CK | Foto calvinklein.com

Denimul datează din secolul al XVII-lea, grație unei regiuni franceze, de unde i se trage și numele: Nîmes.

În prezent, există nenumărate modele de jeans: flare, mom, skinny, boot cut, boyfriend, wide leg și multe altele, de care se ocupă magazinele să îți fie cunoscute. Esențială, însă, în garderobă este o pereche de jeans ce urmează linia piciorului tău, cu un croi cât mai simplu.

Celelalte modele pe care alegi să le porți vin ca un plus, ca o completare a acestei perechi. In the right denim, you can conquer the world – parcă așa.

Știa Chanel ce știa – the little black dress

bazele garderobei trends
Logo Collar Jumper Dress – CK | Foto calvinklein.com

The frock that all the world will wear, scria Vogue, în 1926, despre ea. The „little black dress” sau, în traducere liberă, micuța rochie neagră, e o piesă clasică, ușor recognoscibilă și extrem de versatilă.

De decenii întregi se bucură de o popularitate imensă în rândul designerilor, care o reinterpretează constant pentru a o ancora la trendurile din prezent. Acum, fie că dulapul tău geme de rochii sau, din contră, suflă vântul la această categorie, the little black dress te va salva din orice situație în care ai nevoie de ceva elegant, chic, vintage sau actual.

Sacourile nu sunt de purtat doar la job

bazele garderobei
Tailored Blazer- CK | Foto calvinklein.com

Majoritatea alege să fugă de sacouri, considerându-le mult prea formale, fapt care poate intra în categoria de mit. Un sacou simplu – fără umeri supradimensionați, fundițe sau imprimeuri, într-o culoare clasică – negru sau bleumarin, merge accesorizat la orice fel de rochie, fustă sau pantalon alegi să porți. Va da într-adevăr un aer elegant ținutei, dar nicidecum rigid. Îi poți sufleca mânecile cu ușurință, poți ridica gulerul, îi poți pune o curea în talie – pratic, este o piesă cu care te poți juca exact așa cum vrei tu. În definitiv, everyone looks good in a good suit.

Înainte de a ne încărca dulapul de piese trendy, ar trebui să construim o garderobă de bază, care să ne scoată din orice impas fashionistic.

Bazele garderobei sunt piese cât se poate de simple, după cum se poate remarca, dar care îți oferă o țesătură de ajutor atunci când nu știi ce să porți. De cele mai multe ori, simplitatea iese cel mai mult din anonimat.

Coco Chanel, cu micuța rochie neagră și cu dungile marinărești, este un exemplu valid al acestei ipoteze.

La urma urmei, nu degeaba spunea creatoarea că: simplicty is the key note of all true elegance.

Text de Andrada Dincă | Lifestyle | Fashion

Cover Photo by Sami Anas

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută