Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/11/2023
Zile si Nopti Bărbați de succes

David POPOVICI • Locul 3 • Bărbați de succes 2023

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii David POPOVICI • Locul 3 • Bărbați de succes 2023 Share David POPOVICI • Locul 3 • Bărbați de succes 2023
David POPOVICI


Pe locul 3 avem tot un sportiv, unul care a făcut senzație nu doar prin performanță, dar și prin atitudine, modestie și inteligență. În niciun caz nu are averea lui Țiriac și nici cariera sportivă a lui Hagi, dar într-un scurt interval de timp, David Popovici, la doar 19 ani, a făcut ca lumea întreagă să-și întoarcă privirile admirativ și către steagul României, pe care l-a purtat tot timpul cu mândrie.

La 16 ani, în 2020, a cucerit titlurile naționale de seniori la 100 și 200 m liber, dar și 200 m mixt, iar în mai 2021, la Campionatele Europene de la Budapesta, în calificările probei de 100 m liber, a reușit să înoate sub baremul pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Mai mult, înainte de participarea la Tokyo 2020, la Campionatele Europene rezervate juniorilor de la Roma, David a câștigat titlul mondial la 100 m liber cu un nou record mondial la juniori (47:30). A fost cel mai bun timp al anului, nu doar la juniori. Nu s-a lăsat îmbătat de acest succes, iar câteva zile mai târziu, s-a calificat în semifinalele probei de 200 m liber, tot cu record mondial. A terminat competiția cu patru medalii – trei de aur (50, 100, 200 m liber) și una de argint în proba de ștafetă 4 X 100 m liber cu echipa României.

Însă, anul 2022 a fost cel magic pentru David Popovici. La 17 ani și 9 luni, când era încă junior, a uimit întreaga lume la Campionatele Mondiale de seniori de la Budapesta. Acolo a devenit al doilea înotător din lume care a câștigat probele de 100 și 200 m liber la aceeași ediție a CM. Până la el, acest lucru s-a mai întâmplat doar o dată în istorie, în urmă cu jumătate de secol, în cazul americanului Jim Montgomery.

De asemenea, David Popovici a devenit cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 m liber masculin și unul dintre cei mai tineri campioni mondiali din istoria înotului. El deține recordul mondial la seniori și la juniori la proba de 100 m liber, precum și recordul mondial la juniori, la 200 m liber.

« Înapoi la pagina Bărbați de succes 2023

FOTO: David Popovici, Facebook

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută