Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/10/2023
Lifestyle

Armata României vine la Bucharest Gaming Week

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Armata României vine la Bucharest Gaming Week Share Armata României vine la Bucharest Gaming Week
Armata României vine la Bucharest Gaming Week


Armata României vine la Bucharest Gaming Week

Pe 14 și 15 octombrie la Palatul Parlamentului, gamerii își vor putea întâlni idolii și câștiga sute de premii

Apogeul Bucharest Gaming Week, cel mai anticipat eveniment de gaming din România, va avea loc în zilele de 14 și 15 octombrie, la Palatul Parlamentului. Aici, peste zece mii de fani ai jocurilor video îi vor întâlni pe cei mai cunoscuți gameri români și vor putea concura alături de aceștia pentru sute de premii. 

Armata României vine la Bucharest Gaming Week

Bucharest Gaming Week a debutat weekendul trecut cu o ediție online care a adunat peste 400.000 de vizitatori. Pe parcursul săptămânii, în tot Bucureștiul au avut loc evenimente conexe care au pus accentul pe întreg universul jocurilor video, de la ceea ce presupune dezvoltarea jocurilor video și până la siguranța copiilor atunci când sunt în mediul online. În acest weekend, pe scena principală de la Bucharest Gaming Week, va urca și cea mai titrată jucătoare de Counter-Strike din lume, românca Ana Dumbravă. 

„Cu siguranță este cea mai bună dintre cele șapte ediții de până acum ale Bucharest Gaming Week. Aproape toți youtuberii cunoscuți din România, de la de la iRaphahell la IHATEPINK la Theo Zeciu și iSilent și mulți alți zeci de creatori de conținut vor fi prezenți la acest eveniment să își întâlnească fanii. Mai mult, GRAURE, artistul iubit de toți tinerii pentru modul în care personalizează încălțăminte sport va arăta cum reușeste să îți transforme gadgeturile de joc în unicate.

Unul dintre cele mai iubite jocuri din lume, League of Legends, organizează pe scena Bucharest Gaming Week un all star game. Iar Armata României este mai prezentă ca oricând la această ediție. Oare vom vedea live cunoscutele arme din Counter Strike? Rămâne să aflam”, spune Tudor Dăescu, co-organizator Bucharest Gaming Week.

O desfășurare de forțe impresionantă a Armatei României

Vizitatorii vor fi întâmpinați de militari care prezintă diferite oferte educaționale, dar și de robotul mobil, prezent în premieră, care se va plimba printre standuri, aducând un plus de dinamism experienței. Ca parte a activităților planificate, cei curioși vor putea încerca trei simulatoare de zbor, dar și simulatorul virtual pentru exersarea ședințelor de tragere.

Armata României vine la Bucharest Gaming Week

La standul Armatei României, participanții pot testa un simulator de zbor în realitate virtuală, o replică a elicopterului IAR 316 B, un model de antrenament produs de Industria Aeronautică Română. Cei prezenți pot folosi simulatorul ELITE PI-135 pentru decolare, proceduri de zbor instrumental cu folosirea mijloacelor de radionavigație și aterizare. Simulatorul DCS (Digital Combat Simulator) de zbor pentru avioanele IAK-52 și F-16 va reda cu foarte mare acuratețe atât modelul dinamic de zbor cât și funcționarea sistemelor interne ale aeronavelor. 

Spațiul în aer liber va găzdui un bootcamp organizat de cercetașii militari, in care cei mici își pot testa capacitatea de efort, un stand la care vizitatorii vor putea învăța despre nodurile marinărești, dar și despre tipurile de focuri și adăposturile folosite de cercetașii militari. Cei mici sunt așteptați cu jocuri și concursuri, inclusiv un colț de face painting, și vor putea vedea 1 autovehicul de tip VAMTAC, din dotarea poliției militare.

Timp de două zile Palatul Parlamentului devine epicentrul gamingului

În premieră, gamerii vor putea participa la un ”Treasure Hunt” în cadrul căruia vor avea șansa de a câștiga sute de premii atractive. Vânătorii de comori vor trebui să descarce aplicația oficială a evenimentului Bucharest Gaming Week 2023, disponibilă în Play Store și AppStore, iar apoi să îndeplinească misiunile care pot varia de la a vizita anumite standuri la a posta pe conturile proprii de social media. Punctele adunate în urma îndeplinirii provocărilor vor putea fi preschimbate în sute de premii.    

Tinerii care vor dori să urmeze o carieră în industria dezvoltatoare de jocuri video, vor putea afla mai multe lucruri de la reprezentanții Echo School, un program care va certifica internațional viitori specialiști în gaming, începând cu 2024. Tinerii vor putea urma două programe de studiu: game design și produție și game engineering. 

Scena principală de la Bucharest Gaming Week va găzdui o mulțime de turnee și competiții, prezentate de cei mai populari streameri. În cadrul Minecraft Chellenges, iHatepink, Gannicus, Luca Luk, iSilent, Bobospider și karinul vor forma echipe cu fanii prezenți la scenă și se vor duela pentru premii valoroase. Se întoarce și turneul Stumble Guys găzduit de Mădălin care le va oferi șansa vizitatorilor să-și dovedească priceperea la una dintre cele mai populare jocuri ale momentului.

Tot pe scena principală a evenimentului vor avea loc meciurile demonstrative din EA Sports FC 24, cel mai popular joc de fotbal. Din componența celor două echipe care se vor duela fac parte pe lângă popularii influenceri Ovvy, Tudor Buțan, Andu, Theo și artiștii Ionuț Rusu, Bvcovia, Marko Glass și George Tănase. 

Fanii League of Legends nu vor să rateze meciul demonstrativ, în cadrul căruia două echipe își vor măsura forțele într-o confruntare memorabilă. Echipa Albastră este reprezentată de Chitzunel, Antonia Nuckle, Ang, Coatpustmain și Trisssmery, în timp ce Echipa Roșie îi are în componență pe Xerxe, Adriivonb, Techeș, Foxify, Ololosh.

Streamerii aflați la început de drum vor beneficia de un spațiu dedicat amenajat, de unde vor putea face transmisii live pe canalele lor proprii despre experiența lor de la Bucharest Gaming Week. 

Scena de la Bucharest Gaming Week va aduce în lumina reflectoarelor și Parada de Cosplay, în cadrul cărora vor defila creatorii celor mai reușite costume inspirate de personaje din jocuri video, dar și meciurile incendiare organizate în nou lansatul Counter-Strike 2. 

Cele mai populare și mai așteptate jocuri video sub același acoperiș

Nu vor lipsi nici cele mai noi jocuri lansate la nivel internațional, care vor putea încercate la Bucharest Gaming Week pe cele mai performante console și sisteme de gaming. Gamerii vor avea șansa să butoneze titluri mult așteptate precum EA Sports FC 24, Counter-Strike 2, Assassin’s Creed Mirage, Mortal Kombat 1, StreetFighter 6 sau Baldur’s Gate III. Lista continuă cu cele mai urmărite jocuri ale momentului precum Minecraft, Stumble Guys, League of Legends, Fortnite sau Valorant.

Armata României vine la Bucharest Gaming Week

În cadrul Arenei Virtual Reality vizitatorii vor putea experimenta simulări uimitoare și vor trăi momente de neuitat în meciurile deadmatch sau pe echipe din jocurile Quantum Arena și Cops vs. Robbers.

Arena de mobile gaming îi așteaptă pe pasionații jocurilor mobile cu 24 de telefoane pe care se vor da meciuri intense în Minecraft, Free Fire, Stumble Guys, Fortnite și Clash Royale.

Cei pasionați de cultura urbană vor putea să-l vadă în acțiune pe GRAURE, artist recunoscut pentru realizarea de încălțăminte sport personalizate, care va avea propriul stand în cadrul evenimentului.   

În plus față de competițiile desfășurate pe scena principală și în cadrul Treasure Hunt, gamerii vor participa și la turneele organizate la stand-urile partenerilor. Cei mai buni dintre ei au șansa de a câștiga o mulțime de premii constând în dispozitive de gaming.

Evenimentul are loc, atât sâmbătă cât și duminică, de la ora 10:00. Intrarea în Palatul Parlamentului se face din Piața Constituției.

Minorii sub 14 ani vor putea intra doar însoțiți de un părinte sau tutore, iar persoanele cu dizabilități beneficiază de acces liber pe baza certificatului medical. 

Mai multe detalii despre zona de Food Court, dar și despre harta și programul exact se găsesc în aplicația oficială Bucharest Gaming Week disponibilă pe AppStore și în Play Store.  

Biletele pentru Bucharest Gaming Week pot fi achiziționate pe pagina iabilet.ro și direct de la fața locului. Prețul biletelor achiziționate până sâmbătă este de: 85 de lei pentru sâmbătă, 75 de lei pentru duminică, 130 de lei pentru ambele zile. La fața locului, biletul de o zi costă 100 de lei, iar abonamentul de două zile poate fi achiziționat pentru 150 de lei.    

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută